Ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης στις «Κορυφές» του OTE HISTORY - iefimerida.gr

Ο επιχειρηματίας και ζωγράφος Βασίλης Θεοχαράκης στις «Κορυφές» του OTE HISTORY

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών Θεοχαράκη, αλλά και ζωγράφος με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Βασίλης Θεοχαράκης, θα είναι ο καλεσμένος του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο νέο επεισόδιο της εκπομπής του ΟΤΕ HISTORY, «Κορυφές», την Τρίτη 16 Αυγούστου στις 22.00 (Β’ προβολή, το Σάββατο 20 Αυγούστου, 19.00).

Ο διακεκριμένος επιχειρηματίας θα μας περιγράψει πώς μπορεί ένας άνθρωπος της αγοράς να είναι συγχρόνως αναγνωρισμένος ζωγράφος, και θα μας απαντήσει στο ερώτημα πόσο δύσκολη είναι η περίοδος που διανύουμε σε σχέση με προηγούμενες παγκόσμιες κρίσεις.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο ατελιέ του γνωστού ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά. Άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 15 ετών και από το 1980 βρίσκεται στο τιμόνι των Εταιρειών Θεοχαράκη. Τα πρώτα του έργα ζωγραφικής παρουσιάστηκαν το 1957 στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων στη Μόσχα, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι «Κορυφές» είναι η νέα εκπομπή του ΟΤΕ HISTORY, παραγωγής OTE TV, όπου ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες. Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε Β’ προβολή το Σάββατο στις 19.00. Οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν να απολαμβάνουν τις «Κορυφές» και μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Ποιος είναι ο Βασίλης Θεοχαράκης
Ο Βασίλης Θεοχαράκης γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σε ηλικία 15 ετών άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Από το 1980 είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εταιρειών Θεοχαράκη. Υπό την ηγεσία και την διοίκηση του, σε σύντομο χρόνο οι εταιρείες αναπτύχθηκαν και επεκτάθηκαν ενώ ιδρύθηκαν και νέες. Αυτή τη στιγμή, οι εταιρείες Θεοχαράκη περιλαμβάνουν διάφορες βιομηχανικές και εμπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

Παράλληλα με τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής επί πέντε χρόνια στο ατελιέ του γνωστού ζωγράφου Σπύρου Παπαλουκά. Ο ζωγράφος Θεοχαράκης παρουσίασε έργα του για πρώτη φορά το 1957 στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων στη Μόσχα καθώς και στην 5η Πανελλήνια Ζωγραφική Έκθεση στο Ζάππειο. Από τότε έχει παρουσιάσει έργα του σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει κάνει δεκατέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, τον Πόρο, στο Palais de l’Europe του Στρασβούργου, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στο Δημαρχείο του 6ου Διαμερίσματος στο Παρίσι και στο Palazzo Venezia της Ρώμης.

Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Αλεξανδρή και έχουν δύο κόρες οι οποίες δραστηριοποιούνται στις εταιρείες Θεοχαράκη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ