H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] - iefimerida.gr

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την GLE Coupe η Mercedes παρουσίασε και την αντίστοιχη GLC, διευρύνοντας τη γκάμα των SUV κουπέ της, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλη.

Βάση της είναι φυσικά η επίσης καινούργια GLC, σε σχέση με την οποία διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία προκειμένου να δείχνει και να είναι πιο σπορτίφ.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Έτσι έχει μεγαλύτερο μήκος κατά 7 εκατοσά (συνολικά 4,73 μέτρα), ενώ το πιο χαμηλό της ύψος μαζί με τη σχεδίαση της οροφής και την πιο κάθετη μάσκα δημιουργούν την όλη εικόνα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε και την πολύ καλή αεροδυναμική της, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,31.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο σπορ χαρακτήρας της GLC Coupe ενισχύεται και από τις επεμβάσεις των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας στην ανάρτηση, που για την περίπτωση είναι η σπορ μαζι με το Drive Select που έχει 5 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας, καθώς και στο σύστημα διεύθυνσης που είναι πιο άμεσο συγκριτικά με τη GLC.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Από κει και πέρα στάνταρ είναι τόσο η εξελιγμένη τετρακίνηση όσο και το αυτόματο κιβώτιο 9G-Tronic με τις 9 σχέσεις, ενώ από πλευράς κινητήρων ενδιαφέρουσα επιλογή είναι ο τετρακύλινδρος diesel της GLC 250 d Coupe με τους 204 ίππους και τη μέση κατανάλωση των 5,4 λίτρων πετρελαίου για κάθε 100 χιλιόμετρα.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για την ώρα ο βασικός κινητήρας πετρελαίου είναι αυτός των 170 ίππων της GLC 220 d, ενώ προς το τέλος του χρόνου θα προστεθεί και αυτός των 136 της GLC 200 d, που θα είναι και η μόνη μη τετρακίνητη της γκάμας. Στην κορυφή της τελευταίας από πλευράς diesel η 6κύλινδρη 350d των 258 ίππων και από πλευράς βενζίνης η Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC, ο biturbo των 3.000 κυβικών και των 367 ίππωντης οποίας εξασφαλίζει ένα 0-100 σε 4,9 δεύτερα.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τα υπόλοιπα διαθέσιμα σύνολα βενζίνης είναι 2.000 κυβικών με 211 ίππους στην GLC 250 Coupe και 245 στην 300 Coupe, ενώ υπάρχει και η plug-in υβριδική GLC 350e. Εδώ η συνδυαστική ισχύς του συμβατικού κινητήρα των 2.000 κυβικών και του ηλεκτροκινητήρα είναι 320 ίπποι που βοηθούν ώστε το 0-100 να ολοκληρωθεί σε 5,9 δεύτερα, την ίδια στιγμή που η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μόλις από 2,5 έως 2,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 από 50 έως 64 γραμμάρια το χιλιόμετρο. Παράλληλα η αυτονομία της για καθαρά ηλεκτρική κίνηση φτάνει τα 34 χιλιόμετρα.
Το νέο SUV Coupe της Mercedes μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, μεταξύ αυτών και σύστημα αυτόματης στάθμευσης, ενώ πέρα από άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές διαθέτει και όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5
H νέα Mercedes GLC Coupe έχει στιλ και σπορ χαρακτήρα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Οι τιμές της καινούργιας GLC Coupe ξεκινούν από 59.710 ευρώ για την GLC 220 d των 170 ίππων, από 60.130 ευρώ για την GLC 250 d με τα 204 άλογα και από τις 61.160 ευρώ για τη βενζινοκίνητη GLC 250 Coupe των 211 ίππων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ