Επανάληψη των εκλογών στην Ρωσία ζητά ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ - iefimerida.gr

Επανάληψη των εκλογών στην Ρωσία ζητά ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

GKORMPATSOF
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να επαναληφθούν οι εκλογές ζητά ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος προτρέπει τον Βλαντιμιρ Πούτιν να παραδεχθεί πως υπήρξε νοθεία, προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει την μετεκλογική κρίση που ζει τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, οι Ρώσοι αψηφούν την καταστολή και τις προειδοποιήσεις και διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα κόντρα στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να παραδεχθούν ότι υπήρξαν πολυπληθείς παρατυπίες και νοθεία και τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ζητώντας να ακυρωθούν οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

«Θεωρώ ότι οι Αρχές δεν μπορούν να λάβουν παρά μόνο μία απόφαση: να ακυρώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να οργανώσουν νέες» υπογράμμισε.

Η Μόσχα έζησε τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων ετών με τους πολίτες να καταγγέλλουν νοθεία στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών και να ζητούν την «έξοδο» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αψηφώντας τις προειδοποιήσεις κυβέρνησης και αστυνομίας, ρώσοι διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά το απόγευμα της Τρίτης στους δρόμους της Μόσχας επιχειρώντας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για εκλογική νοθεία και να ζητήσουν «μια Ρωσία χωρίς τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ