Τα θετικά του να είσαι single- Επιστήμονας αποκαλύπτει 5 προνόμια που έχουν μόνο οι ελεύθεροι - iefimerida.gr

Τα θετικά του να είσαι single- Επιστήμονας αποκαλύπτει 5 προνόμια που έχουν μόνο οι ελεύθεροι

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2014 από το Bureau of Labor Statistics , το 50% των Αμερικάνων είναι ελεύθεροι και το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί κατά 13% από το 1976.

Ωστόσο, μία νέα έρευνα έρχεται να καθησυχάσει τόσο τους Αμερικάνους όσο και τους υπόλοιπους singles, αναφέροντας πως προκύπτουν κάποια σημαντικά ψυχολογικά οφέλη από το προσωπικό τους status.

Τα θετικά του να είσαι single- Επιστήμονας αποκαλύπτει 5 προνόμια που έχουν μόνο οι ελεύθεροι | iefimerida.gr 0

Η επιστήμονας Μπέλλα Ντε Πάουλο από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα ανέλυσε περίπου 800 μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς για τους παντρεμένους και τους ελεύθερους και έβγαλε κάποια αξιόλογα συμπεράσματα.

Στην μελέτη που παρουσίασε στο 124ο αμερικάνικο ετήσιο συνέδριο ψυχολογίας, η ίδια επισήμανε πως οι άνθρωποι που είναι single πετυχαίνουν κατά 30% περισσότερο τους στόχους τους από όσους βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση.

Τα θετικά του να είσαι single- Επιστήμονας αποκαλύπτει 5 προνόμια που έχουν μόνο οι ελεύθεροι | iefimerida.gr 1

Εκτός αυτού, οι άνθρωποι που έχουν μείνει αρκετό διάστημα μόνοι τους έχουν καλύτερες σχέσεις με την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους συνεργάτες τους.
«Όταν οι άνθρωποι παντρεύονται (ή ζουν σαν παντρεμένοι) είναι πιο στενόμυαλοι»,αναφέρει χαρακτηριστικά οι Ντε Πάουλο.

«Το ότι οι singles είναι κατά μέσο όρο πιο αυτάρκη άτομα από τους παντρεμένους, σημαίνει πως δεν διέπονται από αρνητικά συναισθήματα. Ακόμη και αν όσοι έχουν μακροχρόνια σχέση έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν οικονομική σταθερότητα και λιγότερες πιθανότητες κατάθλιψης, οι ίδιοι συνήθως νιώθουν περισσότερο λύπη, στεναχώρια και άγχος από τους ορκισμένους εργένηδες», συμπληρώνει η Μπέλλα.

Εν τέλει, μπορεί σύμφωνα με την επιστήμονα να μην υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για το πως να έχει κανείς μία ισορροπημένη ζωή, ωστόσο οι singles έχουν το προνόμιο να είναι πιο αυτάρκεις και ενεργητικοί από όσους είναι σε σχέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σχέση single έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ