Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου - iefimerida.gr

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Η Αννα Κορακάκη στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων, νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η νεαρή πρωταθλήτρια από τη Δράμα, στην πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 20 χρόνια. Από τότε που ο Πύρρος Δήμας και η Βούλα Πατουλίδου «ξεπετάχτηκαν» και χάρισαν στην χώρα μας δύο χρυσά μετάλλια το 1992 στη Βαρκελώνη.

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 0

Η 20χρονη Κορακάκη, της οποίας η προσπάθεια υποστηρίζεται από την Stoiximan, έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 104 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 1
Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 2

Η τελική κατάταξη:

  1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
  2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
  3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
  4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
  5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
  6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
  7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
  8. Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία)

Ενας συγκλονιστικός τελικός
Στον τελευταίο αγώνα έγινε πραγματικό θρίλερ, καθώς παρότι η Κορακάκη προηγήθηκε με 6-0 η Γερμανίδα Καρς την ισοφάρισε σε 6-6 αλλά στις τελευταίες βολές η Κορακάκη ήταν πιο εύστοχη, νίκησε με 8-6 και πανηγύρισε έξαλλα και δικαιολογημένα την τεράστια επιτυχία της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε το πρώτο σετ με 3-2, το δεύτερο με 4-2, όπως και το τρίτο, φτάνοντας έτσι στους 6 βαθμούς κι απέχοντας ένα μόλις βαθμό από το χρυσό. Ωστόσο η Γερμανίδα Καρς έκανε τη μεγάλη αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη και το φυσιολογικό άγχος της Ελληνίδας και μείωσε σε 6-4 ενώ στην επόμενη πεντάδα βολών χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για το χρυσό.
Οι δύο αθλήτριες είχαν από 3 εύστοχες βολές κι απέμενε άλλη μία. Αν ευστοχούσε η Άννα έπαιρνε το χρυσό ακόμη κι αν ευστοχούσε κι η Γερμανίδα, αλλά αστόχησε και το σκορ έγινε 6-6.
Δτο τελευταίο σετ κι εκεί η Άννα ήταν απλά απίστευτη. Ξεκίνησε με τρεις στις τρεις εύστοχες, αστόχησε στην επόμενη και πλέον στην τελευταία βολή ήξερε ότι αν έβρισκε στόχο είχε πάρει το χρυσό. Κάτι που έκανε σκορπώντας ενθουσιασμό σε όλη την Ελλάδα.

Εσπασαν καρδιές στην τελευταία βολή

Τα συγχαρητήρια του μέσω του Twitter απέστειλε στη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Οι σπουδαίες ικανότητες σου και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια, Αννα!».

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 3


Ο υφ. Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες, τόσο των Ελλήνων αθλητών της κωπηλασίας, όσο και της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη στον ημιτελικό και τον τελικό της σκοποβολής. Αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πιστόλι 25μ. από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Άννα Κορακάκη με το σημερινό χρυσό μετάλλιο συνεχίζει να γράφει ιστορία. Και μάλιστα την πιο λαμπρή σελίδα του ελληνικού αθλητισμού. Το να πετύχει ένας αθλητής να κατακτήσει σε μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων δύο μετάλλια μέσα σε 48 ώρες, στην ηλικία των 20 ετών, είναι κάτι μοναδικό και συγκλονιστικό. Οι καρδιές όλων των Ελλήνων χτυπούσαν για την Άννα, για την επιτυχία της και για τη μεγάλη διάκριση που πέτυχε. Συγχαρητήρια στην ίδια και στην οικογένειά της και ιδιαίτερα στον πατέρα της, που με τη βοήθειά τους έδωσαν όλα εκείνα τα περιθώρια στην Άννα να αναδειχθεί Ολυμπιονίκης και να σηκώσει έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό, στα ουράνια. Θέλω επίσης να συγχαρώ τους αθλητές και τις αθλήτριες της κωπηλασίας, που σήμερα πέτυχαν με την εξαιρετική απόδοσή τους, την συμμετοχή τους στον τελικό των αγωνισμάτων τους. Οι ευχές όλων μας είναι μαζί τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τα συγχαρητήριά του για τη μεγάλη επιτυχία της Άννας Κορακάκη έστειλε με ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Για μια ακόμη φορά η Άννα Κορακάκη πέτυχε διάνα! Μας έκανες υπερήφανους! Συγχαρητήρια! " ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ.

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 4

Η Φώφη Γεννηματά
Τα συγχαρητήριά της στην χρυσή Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη έδωσε μέσω social media η Φώφη Γεννηματά. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό των 25 μ. στη σκοποβολή από την Άννα Κορακάκη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο στα social media:

«Με πείσμα, υπομονή και αντοχή ξεπέρασες κάθε εμπόδιο, κατέκτησες τον ύψιστο στόχο, το όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Είμαστε περήφανοι για σένα.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Άννα Κορακάκη!»

Η «χρυσή» Αννα Κορακάκη ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου  | iefimerida.gr 5

Ο Πάνος Καμμένος
«Μπράβο Άννα Κορακάκη, μας έκανες όλους τους Έλληνες υπερήφανους».

Ο Βασίλης Λεβέντης
«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Κάνατε την Δράμα , την Μακεδονία και ολόκληρη την Ελλάδα υπερήφανη. Για άλλη μία φορά καταφέρατε να ανατριχιάσουν οι απανταχού Έλληνες, και πόσο μάλλον αυτή τη φορά που ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από την Βραζιλία σε όλον τον κόσμο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας».

Φωταγωγήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη χρυσή Ολυμπιονίκη, φοιτήτριά του
Kατάφωτο το κτιριακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας χαιρέτισε τη νίκη της 'Αννας Κορακάκη, κατόπιν εντολής του πρύτανη, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη, ο οποίος ζήτησε να φωταγωγηθούν οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

«Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον υψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου μπροστά σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, χάρις στον θρίαμβο της φοιτήτριάς μας», τόνισε ο κ. Ζαπράνης, «αποτελεί δικαίωση που αφορά όλους μας: Την ίδια την 'Αννα Κορακάκη και την οικογένειά της, τον ελληνικό λαό που στηρίζει τις προσδοκίες του για μια καινούργια πορεία ανάπτυξης στην νεολαία μας, τα σχολεία και τους δασκάλους της Ελληνίδας πρωταθλήτριας και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο οποίο δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία, τόσο στο πεδίο της επιστημονικής μάθησης, όσο και σ'αυτό του ευ αγωνίζεσθαι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ