Σύρος: Ξεκινά το 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου -Αφιερωμένο στον Μάρκο Βαμβακάρη - iefimerida.gr

Σύρος: Ξεκινά το 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου -Αφιερωμένο στον Μάρκο Βαμβακάρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνδιοργανώνουν στη Σύρο από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου.

Το φεστιβάλ με τίτλο «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» πραγματοποιείται προς τιμήν του μεγάλου Συριανού δημιουργού και θεμέλιου λίθου της λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, Μάρκου Βαμβακάρη.

Η σχέση της Σύρου με την αστική λαϊκή μουσική, η οποία επικρατεί ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό πολιτιστικό στοιχείο από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα στα μουσικά δρώμενα του νησιού μας και ο σεβασμός και η αναγνώριση στο έργο του μεγάλου Μάρκου Βαμβακάρη, ο οποίος έχει καταστήσει τη ρεμπέτικη μουσική και το νησί μας γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελούν το εφαλτήριο για τη δημιουργία του Φεστιβάλ «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει και στην επίσημη αναγνώριση της καλλιτεχνικής αξίας του ρεμπέτικου.

Το 1ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου φιλοδοξεί να αποτελέσει το έρεισμα για μελλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε μια προσπάθεια αφενός να συμβάλλει στην καλλιέργεια της μουσικής μας παιδείας, μυώντας σε αυτή τους νέους μας που αποτελούν την καλύτερη σπορά, και αφετέρου να προβληθεί τουριστικά το νησί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πλούσιο πρόγραμμα
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, ντοκιμαντέρ, διαλέξεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις για παιδιά, προκειμένου να προβληθεί και να αναδειχθεί το ρεμπέτικο και η συμβολή του Μάρκου Βαμβακάρη μέσα από τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη», θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Γιώργου Νταλάρα Rembetiko “Unplugged”, η οποία αποτελεί αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, με ιδιαίτερη αναφορά στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Σύρος: Ξεκινά το 1ο φεστιβάλ ρεμπέτικου -Αφιερωμένο στον Μάρκο Βαμβακάρη  | iefimerida.gr 0

«Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύρος ρεμπέτικο Μάρκος Βαμβακάρης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ