Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο λίγο πριν πέσει στην πισίνα - iefimerida.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο λίγο πριν πέσει στην πισίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια κίνηση άνευ προηγουμένου έχει γίνει σήμα κατατεθέν του Καναδού κολυμβητή Σάντο Κοντορέλι, ο οποίος θα πέσει σήμερα στην πισίνα, στη 2η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κοντορέλι, σε κάθε αγώνα του λίγο πριν βουτήξει για την κούρσα, γυρίζει προς τις κερκίδες και υψώνει το μεσαίο δάχτυλό του προς τον πατέρα του, σε μια κίνηση, η οποία παλαιότερα είχε δεχθεί έντονη κριτική ως ένδειξη ασέβειας.

Ωστόσο, ο ίδιος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC, δίνοντας την εξήγηση για αυτή τη συνήθειά του...

Ο Κοντορέλι, ξεκίνησε να αθλείται στην κολύμβηση σε ηλικία 8 ετών αφού δεν άντεχε όπως είπε ο ίδιος να έρχεται τελευταίος στους άτυπους αγώνες με τους φίλους του.

«Πρέπει να χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου και να το δείξεις αυτό σε όσους κολυμπούν μαζί σου. Κάθε φορά που θα είσαι έτοιμος να βουτήξεις, να με κοιτάς, να υψώνεις το δάχτυλό σου προς εμένα σαν να είσαι ήδη νικητής», ήταν τα λόγια του πατέρα του Σάντο, σύμφωνα με τον 21χρονο αθλητή.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αθλητής υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο λίγο πριν πέσει στην πισίνα | iefimerida.gr 0

Στους πρώτους αγώνες του Κοντορέλι, τα Media δεν γινόταν να μην σχολιάσουν τη συγκεκριμένη κίνηση, όμως ο ίδιος λίγες ημέρες πριν πετάξει για τη Βραζιλία, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις.

«Οι αθλητές πάντα βρίσκουν κάτι να κάνουν που το χρειάζονται λίγο πριν τον αγώνα. Εμένα αυτό μου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και οι αντιδράσεις όλων είναι η αλήθεια πως έχουν ενδιαφέρον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Καναδός ρίχνεται σήμερα στη μάχη των 100 μέτρων στο ελεύθερο και την ερχόμενη Πέμπτη στα 50 μέτρα και όλοι αναμένουν με αγωνία αν θα επιμείνει σε αυτή την κίνηση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ