Δυναμικά στη μάχη οι Ελληνες αθλητές - iefimerida.gr

Δυναμικά στη μάχη οι Ελληνες αθλητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ελληνες αθλητές μπαίνουν στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρώτος αγωνίζεται ο ποδηλάτης μας Γιάννης Ταμουρίδης, ενώ ακολουθούν οι αθλητές μας στην ενόργανη γυμναστική. Συγκεκριμένα, ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστούν στον 1ο από τους τρεις προκριματικούς ομίλους (16:30 και 19:00 ώρα Ελλάδας). Ο Πετρούνιας αγωνίζεται περίπου στις 17:20 ώρα Ελλάδας. Θα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα που τον έχρισε πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης (με συντελεστή δυσκολίας 6,80), με στόχο να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Λίγο αργότερα ο Βλάσης Μάρας θα ανέβει στο μονόζυγο, περίπου στις 18:35 ώρα Ελλάδας. Στόχος και του 33χρονου πρωταθλητή μας είναι η είσοδος στον τελικό, το μοναδικό «παράσημο» που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Σχεδόν ταυτόχρονα θα έχουμε τις πρώτες συμμετοχές και στην κωπηλασία. Στο διπλό σκιφ των γυναικών αγωνίζονται οι Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη. Οι ασημένιες παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2015 θα αγωνιστούν στην τρίτη προκριματική σειρά με αντιπάλους τα πληρώματα από Τσεχία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στόχος τους η κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν απευθείας στον ημιτελικό. Αν καταταγούν στην 4η θέση, θα πάνε στον επαναληπτικό, προκειμένου να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ο προκριματικός της ελληνικής βάρκας ξεκινά στις 17:20 ώρα Ελλάδας (11:20 τοπική).

Στις 18:10 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ ελαφρών βαρών των ανδρών στον αντίστοιχο προκριματικό. Οι Σπύρος Γιάνναρος-Παναγιώτης Μαγδανής-Στέφανος Ντούσκος- Γιάννης Πέτρου θα αντιμετωπίσουν Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Δανία με στόχο να μπουν στην πρώτη τριάδα προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση απευθείας στα ημιτελικά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Στην κολύμβηση οι Άννα Ντουντουνάκη και Κριστέλ Βουρνά θα πέσουν στο προκριματικό των 100 μ. πεταλούδα, θα ακολουθήσει στα 400 μ. ελεύθερο ο Δημήτρης Δημητρίου και οι συμμετοχές θα ολοκληρωθούν στα 100 μ. πρόσθιο με τον Παναγιώτη Σαμιλίδη.

Στη μάχη μπαίνει και η Εθνική ομάδα πόλο, κόντρα στην Ιαπωνία, στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας:

Σάββατο 6/8

15:30

Ποδηλασία

Ποδηλασία Δρόμου - Αγώνας σε δημόσιο δρόμο (Α)

Γιάννης Ταμουρίδης

16:30

Ενόργανη Γυμναστική

Προκριματικά (Α)

Ελληνικές συμμετοχές: Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης Μάρας

17:00

Κωπηλασία

Προκριματικά: Διπλό σκιφ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Κατερίνα Νικολαΐδου - Σοφία Ασουμανάκη

18:00

Κωπηλασία

Προκριματικά: Τετράκωπος ελαφρών βαρών (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Στέφανος Ντούσκος - Γιάννης Πέτρου - Σπύρος Γιάνναρος - Παναγιώτης Μαγδανής - Θωμάς Καραμήτρος - Λευτέρης Κόνσολας

19:00

Πόλο

Προκριματικά (Α): Ελλάδα - Ιαπωνία

19:26

Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ πεταλούδα (Γ)

Ελληνικές συμμετοχές: Άννα Ντουντουνάκη, Κριστέλ Βουρνά

19:46

Κολύμβηση

Προκριματικά: 400μ ελεύθερο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Δημήτρης Δημητρίου

20:38

Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ πρόσθιο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Παναγιώτης Σαμιλίδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ