Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση Μεντβέντεφ για σχόλια του για τους εκπαιδευτικούς - iefimerida.gr

Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση Μεντβέντεφ για σχόλια του για τους εκπαιδευτικούς

Φωτογραφία: EKATERINA SHTUKINA/SPUTNIK/EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 190.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής ένα διαδικτυακό αίτημα (online petition) ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά και από σχόλια του για τους εκπαιδευτικούς της χώρας του.

Ο Μεντβεντεφ υποστήριξε ότι «οι εκπαιδευτικοί που θέλουν μεγαλύτερες αμοιβες θα πρέπει να επιδιώξουν μια διαφορετική καριέρα», όπως ανέφερε το AFP την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μεντβένετεφ είπε, όταν ρωτήθηκε από έναν καθηγητή πανεπιστημίου σε ένα δημόσιο φόρουμ γιατί οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν λιγότερα χρήματα από ό, τι οι αστυνομικοί, «δεν υπάρχει καμία ανάγκη σύγκρισης, το ζήτημα είναι τι θα επιλέξει ο καθένας στη ζωή».

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο επάγγελμα του δασκάλου, «είναι ένα λειτούργημα. Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα, υπάρχουν ένα σωρό μεγάλες θέσεις όπου μπορείτε να βγάλετε γρήγορα και καλύτερα χρήματα. Και δεν έχετε παρά να πάτε σε μια επιχείρηση».

Ρωσία: Δεκάδες χιλιάδες ζητούν την παραίτηση Μεντβέντεφ για σχόλια του για τους εκπαιδευτικούς | iefimerida.gr 0

Ο Αλεξαντρ Λι, ο δημιουργός του αιτήματος στην ιστοσελίδα Change.org, είπε ότι «το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να καθοδηγείται από ένα πρόσωπο που είναι υπευθυνο, μορφωμένο και νοιάζεται για τη χώρα».

Ο Μεντβέντεφ είχε εισάγει έναν νόμο που καθιστά υποχρεωτικό για την κυβέρνηση να εξετάσει κάθε αίτημα πολιτών που υποστηρίζεται από περισσότερους από 100.000 υπογράφοντες σε μια ιστοσελίδα της κυβέρνησης, όπως αναφέρει το AP.

Το πρακτορείο ειδήσεων ωστόσο προσθέτει ότι καμία παρόμοια αναφορά δεν υπάρχει στη συγκεκριμένη σελίδα για τον πρωθυπουργό, καθώς οι επικριτές του επέλεξαν έναν άλλον ιστότοπο για τη συγκέντρωση της υποστήριξης του αιτήματος τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ