Διαψεύδει η ΔΕΗ αυξήσεις τιμών λόγω του ΕΤΜΕΑΡ - iefimerida.gr

Διαψεύδει η ΔΕΗ αυξήσεις τιμών λόγω του ΕΤΜΕΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ουδεμία αύξηση θα προβεί στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των τιμολογίων της δεν θα προχωρήσει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα ότι δήθεν θα μετακυλήσει στους πελάτες της την επιβάρυνσή της από τις διατάξεις του Νόμου για τις ΑΠΕ που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

«Σε ό,τι αφορά το ΕΤΜΕΑΡ (τέλος για τις ΑΠΕ) υπογραμμίζεται ότι η τιμή του διαμορφώνεται από την Πολιτεία, και βέβαια δεν αφορά τη ΔΕΗ» σημειώνεται. «Σε ό,τι αφορά το ύψος της αποζημίωσης των παραγωγών ΑΠΕ σε συνάρτηση με τη συνεπεία της ενέργειας των ΑΠΕ, μείωση της οριακής τιμής του συστήματος, τα μεγέθη που αναφέρονται (π.χ. 6 ευρώ/ MWH) είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμα με βάση τους υπολογισμούς της ΔEΗ. Θεωρείται αυτονόητο ότι το τελικό μέγεθος που θα προκύψει με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, θα είναι προϊόν αντικειμενικής μελέτης και διαβούλευσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η ΔΕΗ ως προμηθευτής καταβάλλει ήδη στους παραγωγούς των ΑΠΕ τη διαφορά μεταξύ της οριακής τιμής και του μέσου μεταβλητού κόστους των θερμικών συμβατικών μονάδων παραγωγής».

Ωστόσο στην ίδια ανακοίνωση διατυπώνει και το αίτημα να πληρώνει τους παραγωγούς όταν εισπράττει τα ποσά από τους καταναλωτές.

«Με αφορμή τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ που εισήγαγε ο νόμος, η ΔEΗ επαναφέρει το πάγιο αίτημά της για απόδοση του ΕΤΜΕΑΡ στους δικαιούχους μόνο αφού το εισπράξει», τονίζει.

Στο σημείο αυτό προστίθεται ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διακανονισμός των 36 δόσεων. «Είναι ακατανόητο η ΔΕΗ να κάνει 36 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η είσπραξη του ΕΤΜΕΑΡ, και να υποχρεούται να το καταβάλει στους παραγωγούς ΑΠΕ εφάπαξ και προκαταβολικά. Είναι απολύτως απαραίτητο τις όποιες δυσκολίες των πολιτών, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά να μην τις επωμίζεται μόνον η ΔΕΗ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ αύξηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ