Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ –Το 80% εναντίον της ένταξης - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Τουρκία στην ΕΕ –Το 80% εναντίον της ένταξης

Φωτογραφία: EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 80% των Γερμανών τάσσεται κατά της μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μόλις το 5% εκφράζει κατανόηση για τη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Συντριπτική (88%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θα ήθελαν αποφασιστικότερη στάση της κυβέρνησής τους έναντι του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση «ARD-DeutschlandΤrend» που διενήργησε το Ινστιτούτο «infratest dimap» για λογαριασμό του καναλιού ARD, μόνο το 15% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο που έχει καταγράψει ποτέ η συγκεκριμένη μέτρηση.

Την ίδια ώρα, το 69% ζητά να ανασταλούν οι συνομιλίες για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Το 88% των Γερμανών θα ήθελε πιο αποφασιστική στάση της γερμανικής κυβέρνησης έναντι της τουρκικής, με μόνο το 10% να εκτιμά ότι η στάση του Βερολίνου ήταν σωστή.

Ταυτόχρονα, στην ερώτηση «Δεν ήταν η γερμανική κυβέρνηση αρκετά αλληλέγγυα προς την τουρκική, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος;» το 74% απαντά «όχι» και «ναι» απαντά το «18%».

Συντριπτική (89%) είναι και η πλειοψηφία εκείνων που θεωρούν ότι στην Τουρκία απειλείται η Δημοκρατία, με μόλις το 5% να απαντά αρνητικά.

Σε ό,τι αφορά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, φόβο εκφράζει το 79%, ποσοστό κατά εννέα μονάδες μεγαλύτερο από ό,τι είχε καταγραφεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ αρνητικά απαντά το 22%.

Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει μάλιστα ότι αποφεύγει τις μεγάλες συγκεντρώσεις και το 58% απαντά ότι δεν έχει αλλάξει η συμπεριφορά του. Καλά θωρακισμένη πάντως θεωρεί τη Γερμανία το 55%, αλλά όχι το 39%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ