Το προφίλ των αντιπάλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League - iefimerida.gr

Το προφίλ των αντιπάλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολη ή δύσκολη. Ομως η αλήθεια φαίνεται πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αρούκα, Ντιναμό Τιφλίδας και Μπρόντμπι δεν τρομάζουν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, όμως απαιτείται προσοχή για την είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Την Αρούκα από την Πορτογαλία καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και σαφέστατα έχει το προβάδισμα πρόκρισης. Η αντίπαλος των ερυθρόλευκων στα πλέι-οφ του Europa League, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην 64χρονη ιστορία της σε ευρωπαϊκό θεσμό ωστόσο διαθέτει στο ρόστερ της αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, μερικοί εκ των οποίων έχουν αγωνιστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Σέμα Βελάσκες.

Πέρυσι τερμάτισε στην 5η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, σημειώνοντας 8 νίκες σε 17 εντός έδρας αναμετρήσεις ενώ μακριά από το γήπεδό της γνώρισε μόλις τρεις ήττες έχοντας την 4η καλύτερη άμυνα.

Το προφίλ των αντιπάλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League | iefimerida.gr 0

Η Ντιναμό Τιφλίδας θα τεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Η ομάδα από την Γεωργία κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ στη χώρα της και ξεκίνησε τη φετινή της πορεία στα προκριματικά του Champions League από τον 1ο γύρο. Απέκλεισε την Αλάσκερτ όμως στον 2ο γύρο δεν κατάφερε να αντιδράσει στην ανωτερότητα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία αποκλείστηκε με δύο ήττες χωρίς να σκοράρει.

Στο πρωτάθλημα της χώρας της πάντως είναι κυρίαρχη και πέρυσι έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου με χαρακτηριστική άνεση, σημειώνοντας 14 νίκες σε 15 εντός έδρας παιχνίδια.

Το προφίλ των αντιπάλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League | iefimerida.gr 1

Απέναντι στον Παναθηναϊκό θα βρεθεί η Μπρόντμπι από τη Δανία. Το έργο των πράσινων ίσως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο εύκολο αφού οι Δανοί πραγματοποίησαν τη μεγάλη έκπληξη στον 3ο γύρο αποκλείοντας την Χέρτα.Η Μπρόντμπι ξεκίνησε από τον 1ο προκριματικό γύρο όπου πανηγύρισε εύκολα την πρόκριση εις βάρος της Βαλούρ ενώ στον 2ο γύρο απέκλεισε δύσκολα την Χιμπέρνιαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Στον 3ο προκριματικό γύρο, η κληρωτίδα την έφερε απέναντι στην Χέρτα. Στο Βερολίνο ηττήθηκε με σκορ 1-0 όμως στον επαναληπτικό επικράτησε 3-1 και πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση.Πέρυσι τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από την μετέπειτα νταμπλούχο Κοπεγχάγη.

Το προφίλ των αντιπάλων Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Europa League Ολυμπιακός ΠΑΟΚ Παναθηναϊκός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ