Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου στο Κάιρο -Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του - iefimerida.gr

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου στο Κάιρο -Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι θα έχει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στο Κάιρο στις 7 και 8 Αυγούστου.

Κατά τις διαβουλεύσεις με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, με γνώμονα την προώθηση έργων κοινού ενδιαφέροντος και την περαιτέρω υλοποίηση διμερών συμφωνιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως της ενέργειας, της γεωργίας, της άμυνας και ασφάλειας και των επενδύσεων.

Θα συζητηθεί επίσης η προετοιμασία της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής των αρχηγών Αιγύπτου - Ελλάδας - Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο τον προσεχή Οκτώβριο και θα ανταλλαγούν απόψεις επί περιφερειακών ζητημάτων και επί των σχέσεων ΕΕ - Αιγύπτου.

Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει τον Αιγύπτιο ομόλογό του για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και για τον πρόσθετο λόγο, ότι η Αίγυπτος είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2016 - 2017.

O κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί επίσης με τον νεοεκλεγέντα γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέτ Γκείτ, με τον οποίο θα συζητήσει τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Αραβικό Σύνδεσμο καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος ΥΠΕΞ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ