Μιλλούση: Αφού φτάσαμε στην πηγή, ήρθε η ώρα να πιούμε νερό - iefimerida.gr

Μιλλούση: Αφού φτάσαμε στην πηγή, ήρθε η ώρα να πιούμε νερό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την προετοιμασία της και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας μίλησε η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση.

Η 32χρονη αθλήτρια, η οποία πέφτει στη μάχη την Κυριακή ξεκινώντας την προσπάθειά της στη δοκό ισορροπίας, ανυπομονεί μετά από μια σκληρή προετοιμασία να μπει στο χορό, επιδιώκοντας όπως χαρακτηριστικά είπε, να «πιει νερό» αφού έφτασε στην πηγή.

Αναλυτικά η συνέντευξή της

Πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα ενός αθλητή / αθλήτριας τέτοιου επιπέδου εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα του 2016;
Θα έλεγα ότι είναι η πιο δύσκολη περίοδος ενός αθλητή, γιατί προετοιμάζεται για τον μεγαλύτερό του στόχο, ζει, κοιμάται, ξυπνάει με αυτό. Όμως, για τους ίδιους λόγους είναι και η πιο συναρπαστική περίοδος !

Ποια είναι τα τρία (ή πέντε) βασικά στοιχεία που χρειάζεται ένας αθλητής/ αθλήτρια για να φτάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να προετοιμαστεί σωστά;
Υγεία, αθλητική υγεία ,υπομονή, επιμονή και πίστη στις δυνατότητές του

Στην Ελλάδα της κρίσης ποια ήταν η βοήθεια από που λάβατε έχεις λάβει από την Πολιτεία;
Η πιο πολύτιμη βοήθεια που έλαβα και μάλιστα ένα μέσω κρίσης, ήταν από την όμορφη και έξυπνη ιδέα του κυρίου Καπράλου να "υιοθετηθούμε " μέχρι το ΡΙΟ. Έτσι λοιπόν, εμένα με υιοθέτησε η "οικογενεια" της Stoiximan και λέω οικογένεια, γιατί η στήριξη και η βοήθεια της ήταν καταλυτική για την προετοιμασία μου, δεν ξέρω αν θα τα είχα καταφέρει αλλιώς .

Πως ανταπεξέρχεσαι στις οικονομικές απαιτήσεις της προετοιμασίας σου;
Δύσκολα, αλλά με την Stoiximan μπορώ να έχω αρκετά από αυτά που χρειάζομαι για μια σωστή προετοιμασία.

Που ανήκει το "ευχαριστώ" σου για όσα έχεις πετύχει μέχρι σήμερα;
Το ευχαριστώ μου ανήκει στους ανθρώπους που με στηρίζουν τόσα χρόνια, είτε κερδίζω, είτε αποτυγχάνω. Την οικογένεια μου φυσικά, την οικογένεια της γυμναστικής και τους υποστηρικτές μου μέχρι σημερα, την Stoiximan και την Sigoa leotards .

Ποιος είναι αυτός (αθλητής, προπονητής, προσωπικότητα) που σε έχει επηρεάσει περισσότερο;
Ο αθλητής που με έχει επηρεάσει από μικρή σε όλες τις φάσεις τις καριέρας μου είναι ο φίλος, συναθλητής και αθλητής πρότυπο, Ιωάννης Μελισσανίδης .Είναι αυτός που πάντα θα μου πει την αλήθεια, ακόμα και αν δεν μου αρέσει κα τόσο,αυτός που θα με σπρώξει να πάω μπροστά, και αυτός πάντα περιμένω να ακούσω την συμβουλή του!

Μιλλούση: Αφού φτάσαμε στην πηγή, ήρθε η ώρα να πιούμε νερό | iefimerida.gr 0

Τι περιλαμβάνει για σένα μια ιδανική μέρα χωρίς αθλητικές υποχρεώσεις;
Πρωινό ξύπνημα, ένα ωραίο πρωινό γεύμα, βόλτα με τον σκύλο μου τον Πρινς, φαγητό ή καφέ με φίλους, παιχνίδι με την ανιψιά μου και χαλαρό ποτό το βραδάκι .

Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες;
Αφού φτάσαμε στην "πηγή "..ήρθε η ώρα να πιούμε νερό!

Όταν στην προπόνηση ή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα φτάνεις στα όρια σου ποιο είναι το κίνητρο σου για να συνεχίσεις;
Ο στόχος....όσο και αν είμαι κουρασμένη, όσο και αν πονάω, όσο και αν πιέζομαι εκείνη τη στιγμή, σκέφτομαι ότι το όνειρο μου πλησιάζει και είναι στο χέρι μου να το υλοποιήσω... Και "δουλεύω"περισσότερο!

Ότι μια μέρα θα είσαι αθλητής τέτοιου βεληνεκούς ήταν κάτι που το σκεφτόσουν από μικρός;
Ναι... Όταν ήμουν μικρή, έβλεπα τους καλύτερους αθλητές στην τηλεόραση και έλεγα ότι μία μέρα θα τα καταφέρω να γίνω και εγώ τόσο καλή και ίσως και καλύτερη. Πάλεψα πολυ να φτάσω ως εδώ, και ακόμα το παλεύω, με πολύ δύναμη, επιμονή και υπομονή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ