Επιχείρηση-«σκούπα» στη Χίο για πρόσφυγες και μετανάστες που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις - iefimerida.gr

Επιχείρηση-«σκούπα» στη Χίο για πρόσφυγες και μετανάστες που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση-«σκούπα» από τις Αρχές στο νησί της Χίου, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν πρόσφυγες και μετανάστες που εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, μετά και τα τελευταία μαζικά περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016, ένας πρώτος γύρος συλλήψεων περίπου 40 ατόμων που εμπλέκονται, είτε πρόσφατα είτε κατά πρόσφατο παρελθόν, οι οποίοι μεταφέρθηκαν το βράδυ με το πλοίο «Αριάδνη» για τα προαναχωρησιακά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας και από εκεί για την Τουρκία και τις χώρες προέλευσής τους.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών – κυρίως από χώρες της Αφρικής – φαίνεται ότι προέρχεται από τον καταυλισμό της Σούδας, όπου έγινε το πρωί της Πέμπτης, 4 Αυγούστου 2016, ευρεία επιχείρηση της αστυνομίας και το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ ένας άλλος αριθμός από την ΒΙΑΛ ή ακόμα και χωρίς να φαίνεται ότι έχει μόνιμη εγκατάσταση σε κάποια από τις υφιστάμενες δομές φιλοξενίας του νησιού.

Για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία της αστυνομίας, αλλά και οι καταγγελίες που κατά καιρούς έχουν γίνει, ακόμα και αποδεικτικά στοιχεία τα οποία μέχρι σήμερα δεν είχαν αξιοποιηθεί στην συγκεκριμένη κατεύθυνση από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αστυνομία Χίος μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ