«Λαϊκοδεξιοί» και «φιλελεύθεροι» της ΝΔ σε αγώνα... «5Χ5» - iefimerida.gr

«Λαϊκοδεξιοί» και «φιλελεύθεροι» της ΝΔ σε αγώνα... «5Χ5»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον ρόλο του σωματοφύλακα και της ασπίδας του Αντώνη Σαμαρά αλλά και της προάσπισης της «ιδεολογικής καθαρότητας» της ΝΔ αναλαμβάνει ατύπως μεν αλλά με την έγκριση της Συγγρού η νέα ομάδα των «5» που συστάθηκε σε ένα διαμέρισμα στην Πλάκα και αποτελεί πλέον κεντρικό θέμα συζήτησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι κ.κ. Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Τζαβάρας και οι κυρίες Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μαρία Κόλλια έχουν αποφασίσει να αποτελέσουν το άτυπο ανάχωμα σε παρεμβάσεις των πιο μετριοπαθών στελεχών της ΝΔ και να στηρίζουν τον πρόεδρο του κόμματος κάθε φορά που τίθενται ζητήματα σχετικά με την στάση του κόμματος.

Η νέα ομάδα των «5» έκανε την συνάντηση της χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει σχετικά τον κ. Σαμαρά- όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν τα μέλη της- αλλά το επίσημο κόμμα δεν έδειξα να δυσανασχετεί με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία . Δεν έλειψαν μάλιστα και ορισμένοι που έδειχναν ότι υιοθετούν απολύτως αυτή την τακτική που δεν εμπλέκει τον πρόεδρο του κόμματος σε μελλοντικές αντιπαραθέσεις.

«Οι νεοφιλελεύθεροι και οι κάθε λογής ''πρόθυμοι'' θα παίρνουν την απάντηση τους από την ομάδα αυτήν κάθε φορά που θέτουν δημοσίως κάποιο ζήτημα» έλεγε χθες γνωστό στέλεχος του κόμματος που στηρίζει με πάθος την ηγεσία. Με την διατύπωση αυτή «φωτογράφιζε» την πρώτη ομάδα των «5» , δηλαδή τους κ.κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ευάγγελο Αντώναρο και Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές απέφυγαν χθες να πάρουν δημοσίως θέση αν και είναι προφανές πώς αντιλαμβάνονται πώς η πρωτοβουλία των συναδέλφων τους έχει πρώτο στόχο τους ίδιους και τις απόψεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ