Ο Ερντογάν σχολιάζει τις φήμες για νέο πραξικόπημα: Δεν πήραν το μάθημά τους από ό,τι έγινε - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν σχολιάζει τις φήμες για νέο πραξικόπημα: Δεν πήραν το μάθημά τους από ό,τι έγινε

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ Presidential Press Service
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κίνδυνο για πιθανές νέες ενέργειες των Γκιουλενιστών, στις 14 Αυγούστου, απέρριψε ο Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας με ειρωνεία τις φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Δεν πήραν το μάθημά τους από ό,τι έγινε. Προσπαθούν να απειλήσουν τον κόσμο. Λένε ''Περιμένετε την 14η Αυγούστου''. Είναι ντροπή», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν είμαστε δειλοί. Είμαστε θαρραλέοι. Η ντροπή είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν γνωρίζει χρόνο ή όρια. Αν ο χαρακτήρας σου έχει γίνει βρώμικος, τότε μπορείς να εκφράσεις την προδοσία τους 365 ημέρες τον χρόνο», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ο λαός έδωσε ένα μάθημα στους Γκιουλενιστές- τους οποίους η κυβέρνηση κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος- ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνονται τα προληπτικά μέτρα.

Στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταθεί κανείς στο πλευρό του «δικτύου προδοσίας».

«Αυτός στην Πενσιλβάνια, δεν είναι ανώτερος νους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εκεί. «Το μυαλό του δεν δουλεύει τόσο πολύ. Ο ανώτερος νους είναι κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε και χαρακτήρισε ως «τρομοκρατική φωλιά», κάθε σχολείο και ιδιωτικό εκπαιδευτικό οργανισμό που ανήκει στο κίνημα των Γκιουλενιστών.

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι, κλέφτες, προδότες. Είναι ύπουλοι και αμαρτάνουν ανοιχτά», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ