Προγνωστικά: ΑΪΚ - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Σεντ Ετιέν [βίντεo] - iefimerida.gr

Προγνωστικά: ΑΪΚ - Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Σεντ Ετιέν [βίντεo]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 3ος προκριματικός γύρος του Champions League ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να αποτυγχάνουν να πάρουν την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Καλύτερη τύχη ελπίζουν να έχουν σήμερα οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa League. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στη Σουηδία την ΑΪΚ, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Σεντ Ετιέν, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί στο Περιστέρι την Αλκμάαρ. Στοιχηματικά, θα μας απασχολήσουν, βέβαια, οι δύο από αυτές τις αναμετρήσεις και, συγκεκριμένα, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Πριν περάσουμε στα Προγνωστικά Europa League, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Betarades.gr «τρέχουν» σήμερα τρεις διαγωνισμοί, που μοιράζουν δώρα συνολικής αξίας 150€! Για να λάβετε μέρος, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μπείτε στη σελίδα του Betarades.gr στο Facebook (κλικ εδώ), να κάνετε like στο page, να αφήσετε κάτω από τα posts με τα βίντεο που θα βρείτε για τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την πρόβλεψή σας για το ακριβές σκορ και να κάνετε share το βίντεο. Θα προκύψουν τρεις νικητές, ο καθένας από τους οποίους θα λάβει από μία κάρτα Moneysafe αξίας 50€.

Σκοράρουν στη Σουηδία

Οι Σουηδοί έδειξαν πολύ λίγα πράγματα στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας στη Λεωφόρο, έπαιξαν παντελώς παθητικά και χωρίς να πάρουν επιθετικά ρίσκα. Είδαν τους «πράσινους» να χάνουν δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο μέρος (Ιμπάρμπο), στο δεύτερο μέρος ήλεγξαν περισσότερο την κατάσταση, αλλά σε μια ανύποπτη φάση ήρθε το 1-0 με τον Μολέδο. Δίκαιο το αποτέλεσμα, καθώς η ΑΪΚ ήταν ελάχιστα επικίνδυνη, ακόμη και μετά το γκολ. Αμφίσημη η παρουσία της σήμερα στο «Tele2 Arena», καθώς απ’ τη μια δε θα παίξει στη φυσική της έδρα, ωστόσο απ’ την άλλη ο συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί να αποδειχτεί ένα ανέλπιστο «όπλο». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι μετρούν 5/6 νίκες σε παιχνίδια που έχουν δώσει μέσα στο 2016 σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, στοιχείο που τους δίνει άλλη ψυχολογία ενόψει της σημερινής αναμέτρησης. Αισιόδοξος ο Νόρλινγκ, επεσήμανε: «Πιστεύω ότι μπορούμε. Έτσι νιώθω. Κάναμε μια σπουδαία προσπάθεια και ήμασταν αρκετά καλοί τακτικά και σε πολλούς τομείς. Όχι όμως 100% γιατί δεχτήκαμε ένα γκολ. Πρέπει να έχουμε μια συμπαγή αλλά και επιθετική προσπάθεια. Και επίσης αρκετή υπομονή».

Οι «πράσινοι», από την πλευρά τους, έκαναν το χρέος τους την περασμένη εβδομάδα και πήραν αυτό που άξιζαν, δηλαδή τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης. Αιφνιδίασε ο Αντρέα Στραματσόνι με την επιλογή του να παίξει με τρεις στόπερ, ωστόσο σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι το «τριφύλλι» απέδωσε καλό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα της εποχής, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι απέναντι είχε μια απόλυτα έτοιμη ομάδα, με περισσότερα τρεξίματα και αγωνιστικό ρυθμό. Η επιλογή του Στραματσόνι να παίξει με 3-5-2 προσέφερε αμυντική ασφάλεια, αλλά δυσκόλεψε την κυκλοφορία της μπάλας και φάνηκε λίγο υπερβολική. Η είσοδος του Βιγιαφάνες άλλαξε τον σχηματισμό και έφερε το γκολ για τους πράσινους, που κρατούν επίσης την εξαιρετική παρουσία των νεοαποκτηθέντων Λεντέσμα και Ιμπάρμπο. «Με εντυπωσίασε η ικανότητά τους στα στημένα, έχουν πολύ καλούς επιθετικούς -όπως ο Μάρκανεν- και τους σεβόμαστε όμως έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας», επεσήμανε ο Ιταλός για την ΑΪΚ.

Προγνωστικό: Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα μία εβδομάδα πριν και καλείται να υπερασπιστεί το 1-0 με το οποίο κέρδισε στη Λεωφόρο. Είναι βέβαιο ότι έχει το προβάδισμα για την πρόκριση και το έργο του θα γίνει πολύ ευκολότερο αν σημειώσει ένα τέρμα. Η ΑΪΚ, από την πλευρά της, είναι υποχρεωμένη να επιτεθεί και να σκοράρει. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δε θα ασχοληθούμε με σημείο, αλλά θα πάμε με τον Goal / Goal, το οποίο σε απόδοση 1.90 έχει στοιχηματική αξία.

Δείτε το βίντεο του Betarades.gr για το ΑΪΚ - Παναθηναϊκός:

Κλειστό ματς στο ΟΑΚΑ

Περνάμε στην ΑΕΚ, η οποία στο ματς Νο 200 της ευρωπαϊκής ιστορίας της και με δεκάδες χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό της, καλείται σήμερα να πάρει μία μεγάλη πρόκριση επί της Σεντ Ετιέν στα πλέι οφ του φετινού Europa League, κάνοντας σωστή διαχείριση του ισόπαλου 0-0 της Γαλλίας. Η Ένωση επιζητά ουσιαστικά μία νίκη με οποιοδήποτε σκορ, αφού μία ισοπαλία με γκολ ευνοεί τους «στεφανουά». Οι παίκτες της ΑΕΚ τήρησαν στον απόλυτο βαθμό τις οδηγίες του Τιμούρ Κετσπάγια πριν από μία εβδομάδα στη Γαλλία και το ισόπαλο 0-0 κρίνεται σίγουρα θετικό. Μάλιστα, η αθηναϊκή ομάδα, που επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια, απώλεσε και ορισμένες ευκαιρίες για σκοράρισμα πριν από επτά βράδια στο «Ζεφρί Γκισάρ». Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στα φετινά παιχνίδια της, καθώς και στα πέντε καλοκαιρινά φιλικά μέτρησε ισάριθμες νίκες με ανέπαφη εστία. Κανονικά βρίσκονται στην αποστολή για το σημερινό ματς οι Ούγκο Αλμέιδα και Πατίτο, με τον πρώτο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες συμμετοχής (σίγουρα ως αναπληρωματικός). Το θετικό για τον Κετσπάγια είναι ότι έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της χθεσινής τελευταίας προπόνησης ο Γιόχανσον (ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα τις τελευταίες ημέρες), με τον νευραλγικό μέσο να ξεκινάει πιθανότατα από την αρχή.

Η Σεντ Ετιέν, από την πλευρά της, έδειξε την περασμένη Πέμπτη ότι δεν αποτελεί μία ομάδα-φόβητρο, όμως ταυτόχρονα δεν πρέπει να τύχει καμίας υποτίμησης. Διαθέτει ένα σύνολο με επιθετικές αρετές και ταξίδεψε στην Αθήνα με… υποχρέωση πρόκρισης, αφού η μέτρια εικόνα του πρώτου αγώνα διατήρησε το κλίμα αμφισβήτησης μερίδας του κόσμου προς τον κόουτς Γκαλτιέ. Θυμίζουμε ότι του ισόπαλου 0-0 με την ΑΕΚ είχε προηγηθεί μία τριάδα ηττών σε φιλικές αναμετρήσεις (1-0 από Τουρ, 2-1 από Αϊντχόφεν, 4-1 από Λωζάνη). Σημειώστε, επίσης, ότι οι Γάλλοι «έτρεξαν» σερί 2-2-2 στα εκτός έδρας παιχνίδια τους στο περσινό Europa League, καταφέρνοντας να σκοράρουν και στα έξι ματς. Οι «στεφανουά» ταξίδεψαν με 20μελή αποστολή στην Αθήνα, με νέα πρόσωπα (σε σχέση με το ματς της Γαλλίας) τον αμυντικό Μ’ Μπενγκ και τον επιθετικό Σόντερλουντ, που ξεπέρασαν πλήρως τις ενοχλήσεις τους. Αμφότεροι «φλερτάρουν» με θέση στο αρχικό σχήμα, στο οποίο θα βρίσκεται σίγουρα ο Νταμπό (αντί του Παζό).

Προγνωστικό: Η ΑΕΚ αμύνθηκε υποδειγματικά στο πρώτο ματς στη Γαλλία, πήρε το 0-0 και έχει προβάδισμα για την πρόκριση. Περιμένουμε και σήμερα ένα πολύ «σφιχτό» παιχνίδι, με τις άμυνες να έχουν εκ νέου τον πρώτο λόγο. Καμία από τις δύο ομάδες δεν αναμένεται να πάρει μεγάλα ρίσκα και θα επιλέξουμε το Under 1.5 γκολ, σε απόδοση 2.55. Εναλλακτικά, επιλογή θα μπορούσε να αποτελέσει και η νίκη της ΑΕΚ με κάλυψη, ο 1 DNB δηλαδή, αφού η Ένωση με την ώθηση που θα πάρει και από την παρουσία του κόσμου της, έχει τη δυνατότητα να φτάσει στη νίκη. (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας)

Δείτε το βίντεο του Betarades.gr για το ΑΕΚ – Σεντ Ετιέν:

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παναθηναϊκός αεκ Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ