Αεριοκίνηση στις επιχειρήσεις: Νέα μείωση 5% στην τιμή καυσίμου από τη ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Αεριοκίνηση στις επιχειρήσεις: Νέα μείωση 5% στην τιμή καυσίμου από τη ΔΕΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο ανταγωνιστικές γίνονται οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν οχήματα φυσικού αερίου καθώς η τιμή του καυσίμου μειώνεται επιπλέον 5%.

Η ΔΕΠΑ, η οποία αποτελεί το βασικό προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας και την πρώτη επιχείρηση που ανέπτυξε τις υποδομές για την μεταφορά και διανομή του «πράσινου καυσίμου» προχωρά σε συνεχείς μειώσεις με σκοπό να συνδράμει στην τόνωση ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Με το φυσικό αέριο κίνησης, επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα (ταξί, ελαφρά/βαρέως τύπου φορτηγά) και οχήματα δημόσιας χρήσης (λεωφορεία ΟΣΥ, απορριμματοφόρα, υπηρεσιακά οχήματα δημόσιων φορέων) εξοικονομούν κόστος και ενέργεια που ξεπερνά το 60% σε σύγκριση με τα υπόλοιπα συμβατικά καύσιμα.

Το φυσικό αέριο δεν έχει καμία σχέση με το υγραέριο
Θεωρείται το καθαρότερο καύσιμο για την κίνηση οχημάτων εφόσον δεν μπορεί να νοθευθεί καθώς το γέμισμα γίνεται απευθείας από τους υπόγειους αγωγούς της ΔΕΠΑ.

Επιδοτήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων
Για την προώθηση της «Αεριοκίνησης» στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με τις εταιρείες εισαγωγής οχημάτων, εφαρμόζει προγράμματα χρηματοδότησης επαγγελματικών εργοστασιακών οχημάτων διπλού καυσίμου βενζίνης/CNG.

Τα προγράμματα χρηματοδότησης που βρίσκονται σε ισχύ, αφορούν τα κάτωθι οχήματα από μεγάλες αντιπροσωπείες όπως είναι η Skoda, η Mercedes, η Volkswagen και η Opel.

  • SKODA Octavia 1.4 G-TEC, 110hp Έκπτωση: 3.300,00 €
  • MERCEDES E Class 200 NGV 1991 c.c., 156hp Έκπτωση: 6.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον έως 19% έκπτωση 
  • MERCEDES Β Class 200 NGV 1991 c.c., 156hp Έκπτωση: 5.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον έως 19% έκπτωση 
  • MERCEDES Sprinter NGT 1.800 c.c., 156hp Έκπτωση: 5.000,00 € (σε καύσιμο), πλέον 5.000,00 € έκπτωση 
  • VOLKSWAGEN Caddy CNG 1.4, 110hp Έκπτωση: 2.500,00 €
  • OPEL COMBO VAN CNG 1.4, 120hp Έκπτωση: 2.000,00 και επί πλέον έκπτωση 15% 

Τα οχήματα φυσικού αερίου της ελληνικής αγοράς
Στην ευρωπαϊκή και ελληνική αγορά κυκλοφορούν ΙΧ και επαγγελματικά CNGμοντέλα από όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα πιο γνωστά μοντέλα κυκλοφορούν και σε CNG εκδόσεις ενώ η γκάμα τους διευρύνεται συνεχώς με νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους στη διεθνή και την ελληνική αγορά. Ήδη στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν CNG οχήματα γνωστών αντιπροσωπειών όπως είναι η Fiat (Fiat 500LNaturalPower, FiatQubo 1.4 70 PS, FiatPunto 1.4 70 PS, FiatPanda, FiatDoblo 1.4 T-Jet 120 PS), η Audi (Audi A3 Sportback g-tron),η MercedesBenz (BClass 200, E 200 NTG, BenzSprinterNGT), η Lancia (LanciaYpsilon 0.9 TwinAir), η Piaggio,η Iveco (IvecoDaily), η Volskwagen (VW Golf 1.4 TGi, Passat 1.4 TSI 150 PS EcoFuel, EcoUp, CaddyVannEcofuel), η Seat (SeatLeon 1.4 TGI 110 PS), η Skoda(OctaviaG-TEC) και η Opel (OpelZafiraTourer 1.6 CNG Turbo, OpelCombo 1.4 T-Jet 120 PS).

Η αεριοκίνηση συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας
Η καθαρή ενέργεια αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη. Στην Ελλάδα το φυσικό αέριο θέτει σε κίνηση μια σειρά από άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους κλάδους όπως είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τα πρατήρια καυσίμων και τα συνεργεία και συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της απασχόλησης. Το φυσικό αέριο συμβάλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και αποτελεί πλεονέκτημα που προσφέρει την ευκαιρία να ανταποκριθούν σε ένα μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ