Σαμαράς: «Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων» - iefimerida.gr

Σαμαράς: «Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό έδωσε τη δική του απάντηση στις βολές Βενιζέλου για «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» λέγοντας «Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων».

Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μεταβατική κυβέρνηση, όχι συγκυβέρνηση. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης», ενώ πρόσθεσε «Αν λέγαμε τα μισά από όσα είπε προχθές ο κ. Χρυσοχοΐδης τι θα μας λέγατε; Ότι δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από όσα εξαρχής είχαμε διαφωνήσει;»

Παράλληλα έκανε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ενισχύσει απευθείας τη ρευστότητα στις αγορές λέγοντας « να βάλει η ΕΚΤ το υπερόπλο της και να γίνει δανειστής έσχατης ανάγκης».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην τακτοποίηση του ελληνικού χρέους με το εθελοντικό κούρεμα, στην εξασφάλιση της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό γιατί δίνουμε προτεραιότητα στο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και για να ζητήσουμε αυτό που λείπει από το πρόγραμμα, την ανάκαμψη», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό γίνεται σε «συνθήκες έκτακτες, συνθήκες κρίσης, την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό -προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους- διατηρώντας τη διαφωνίες της με μέτρα που περιέχει, και τα οποία είναι ήδη ψηφισμένα.

«Δεν διαφωνούμε με τους στόχους, αλλά λέμε ανάκαμψη τώρα. Η υπεροφορολόγηση και τα χαράτσια πρέπει να σταματήσουν –είπε. Μειώσεις συντελεστών θα ζητήσουμε ευθέως, δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε για να το καταφέρουμε» τόνισε.

Τέλος, με αφορμή την απόφαση της Χάγης για το ελληνικό βέτο στο Βουκουρέστι, ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι στέρεες. Διεμήνυσε δε ότι παραμένουν οι «κόκκινες», αλλά και οι «γαλάζιες γραμμές», όπως είπε, εννοώντας τις θεμιτές εθνικές επιδιώξεις.

«Κατά προτεραιότητα θα κηρύξουμε την ΑΟΖ». Η Ελλάδα πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά της και να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της, όπως έκανε η Κύπρος, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ