«Αυξήστε 2 ευρώ την τιμή των τσιγάρων» - iefimerida.gr

«Αυξήστε 2 ευρώ την τιμή των τσιγάρων»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση στην τιμή των τσιγάρων προτείνουν οι ειδικοί ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο όχι μόνο για την υγεία των Ελλήνων αλλά και για τα οικονομικά του ΕΣΥ, επικαλούμενοι τις υψηλές δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος και οι οποίες αγγίζουν ετησίως τα 3,3 δισ ευρώ.

«Αύξηση 2 ευρώ στην τιμή κάθε πακέτου θα μείωνε κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών στην χώρα μας και θα έφερνε στο κράτος έσοδα τουλάχιστον 440 εκατομμυρίων»: δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Παιδεία- για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα», που διεξάγεται Πέμπτη 8 – Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο ΕΚΕΠΥ.

Ο κ.Μπεχράκης τόνισε ότι τα ακριβά τσιγάρα μπορούν να «σώσουν» τουλάχιστον 150.000 νέους από το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ