Πως το Ford Focus RS απέκτησε drift mode; - iefimerida.gr

Πως το Ford Focus RS απέκτησε drift mode;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αυστραλία έχει προκύψει τελευταία μια συζήτηση σχετικά με το drift mode του νέου Ford Focus RS και κατά πόσο είναι επικίνδυνο, ενώ έχει ακουστει ακόμα και το ενδεχόμενο κατάργησής του.

Το ερώτημα εδώ είναι βέβαια πως προέκυψε το περιβόητο drift mode και τι κάνει.

Ξεκινώντας από το δεύτερο λοιπόν το drift mode στέλνει έως 70% της ροπής στους πίσω τροχούς και έως 100% στον έναν από τους δύο, δημιουργώντας την απόλυτη fun to drive λειτουργία του γνωστού torque vectoring (κατανομή ροπής με ενεργητικό ή παθητικό τρόπο επεμβαίνοντας στα φρένα). Στην πράξη δηλαδή το Focus RS λειτουργεί ως ένα ελεγχόμενο πισωκίνητο μοντέλο, ενώ όπως είπε είπε ο Tyrone Johnson, επικεφαλής της Ford Performance προέκυψε απλά κατά τύχη και κατά την εξέλιξη του συστήματος τετρακίνησης.

Πως το Ford Focus RS απέκτησε drift mode; | iefimerida.gr 0



Τώρα σε σχέση με το ντόρο που κάνουν οι Αυστραλοί και αναφορικά με την κατάργηση του drift mode ο Johnsan πολύ εύστοχα είπε πως «μπορείς να προκαλέσεις ζημιά με οποιοδήποτε αυτοκίνητο, οπότε έτσι θα έπρεπε όλα τα αυτοκίνητα να απαγορευτούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ