Η Αγκυρα τώρα το παραδέχεται -Μπορεί να έγιναν αδικίες στις εκκαθαρίσεις - iefimerida.gr

Η Αγκυρα τώρα το παραδέχεται -Μπορεί να έγιναν αδικίες στις εκκαθαρίσεις

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά, από την έναρξη του κύματος εκκαθαρίσεων από την τουρκική κυβέρνηση ως απάντηση στην απόπειρα πραξικοπήματος, η Αγκυρα παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπήρξαν κάποιοι άδικοι χειρισμοί.

Η «εκδίκηση» του Ταγίπ Ερντογάν, μετά από την απόπειρα μερίδας του στρατού να ανατρέψει την κυβέρνηση, περιλαμβάνει έως τώρα σχεδόν 19.000 συλλήψεις, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Απαντώντας, προφανώς, στις διεθνείς επικρίσεις για την αντίδραση της Αγκυρας, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπήρξε κάποια άδικη αντιμετώπιση στον δημόσιο τομέα.

«Σίγουρα ανάμεσά τους ήταν κάποιοι που υποβλήθηκαν σε άδικες διαδικασίες», είπε ο Γιλντιρίμ σύμφωνα με το Anadolu. «Θα κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα σε εκείνους που είναι ένοχοι και εκείνους που δεν είναι».

Στον ίδιο τόνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε «Αν έγιναν κάποια λάθη, θα τα διορθώσουμε», δήλωσε.

Οι δύο τους αναφέρθηκαν και στο θέμα του Φετουλάχ Γκιουλέν, που η Αγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος και ζητά από τις ΗΠΑ την έκδοσή του.

«Δεν θέλουμε οι ΗΠΑ να βρεθεί σε μία θέση που θα μας κάνει να αμφισβητήσουμε τη φιλία μας», σχολίασε ο Γιλντιρίμ. «Αν συνεχίσουν να καθυστερούν στο θέμα του Γκιουλέν... τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή, γιατί τα γεγονότα της 15ης Ιουλίου είναι ξεκάθαρα».

Μετά από το υπουργικό συμβούλιο στην Αγκυρα, ο Κουρτουλμούς δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην υποστήριξη «ενός αρχιτρομοκράτη» ή των πολιτών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ