Ρέγκλινγκ: Δυο χρόνια ακόμα στο Μνημόνιο η Ελλάδα -Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Δυο χρόνια ακόμα στο Μνημόνιο η Ελλάδα -Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην Korea Herald υποστήριξε πως η Ελλάδα θα παραμείνει για τουλάχιστον 2 χρόνια στο Μνημόνιο.

Παράλληλα χαρακτήρισε τη χώρα μας ως την πιο δύσκολη περίπτωση. Τόνισε βέβαια πως η χώρα ακολουθήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα σε περίπου δύο χρόνια.
«Βρισκόμαστε εν μέσω του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα. Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς οι άλλες χώρες χρειάστηκαν μόνο ένα πρόγραμμα και η εφαρμογή στην Ελλάδα διεκόπη το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους, όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την εξουσία. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας προήλθαν από έναν συνδυασμό παραγόντων.

Η Ελλάδα είχε τις περισσότερες και τις βαθύτερες στρεβλώσεις από τις υπόλοιπες, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό και εμπορικό έλλειμμα, και άλλα διαρθρωτικά προβλήματα, και γι' αυτό χρειάστηκε να κάνει την πιο δύσκολη προσαρμογή. Επίσης, η αδύναμη διοίκησή της είχε περιορισμένη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων. Αλλά από τον προηγούμενο Αύγουστο η συνεργασία έχει επιστρέψει και αν η Ελλάδα ακολουθήσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα, είμαι σίγουρος ότι θα εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, μέσα σε περίπου δύο χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μνημόνιο Ελλάδα Κλάους Ρέγκλινγκ ESM
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ