Αρχαίο τάφο με κοσμήματα ανακάλυψαν τυχαία νεαροί στο Ζαγόρι [εικόνες] - iefimerida.gr

Αρχαίο τάφο με κοσμήματα ανακάλυψαν τυχαία νεαροί στο Ζαγόρι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν ασύλητο τάφο στο Σκαμνέλι Ζαγορίου ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων τοποθετείται στα Βυζαντινά χρόνια, εντόπισε ομάδα νεαρών, δίπλα από ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η περιοχή γύρω από το γήπεδο, λόγω των βροχοπτώσεων και των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα, έχει υποστεί διάβρωση και κατολισθήσεις με αποτέλεσμα η υποχώρηση τους εδάφους να αποκαλύψει τον αρχαίο τάφο.

Αρχαίο τάφο με κοσμήματα ανακάλυψαν τυχαία νεαροί στο Ζαγόρι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι νεαροί που έπαιζαν μπάσκετ, είδαν σε πολύ μικρή απόσταση από το γήπεδο μία μεγάλη πέτρινη πλάκα, όπως λέει ο 18χρονος φοιτητής Νίκος Τσουμάνης και η περιέργεια τους οδήγησε να την σηκώσουν.

Αρχαίο τάφο με κοσμήματα ανακάλυψαν τυχαία νεαροί στο Ζαγόρι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο όπου εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα. Οι νεαροί ενημέρωσαν αμέσως το αστυνομικό τμήμα των Κήπων Ζαγορίου, ενώ στη συνέχεια έφτασε κλιμάκιο αρχαιολόγων, οι οποίοι σφράγισαν τον τάφο.

Πηγή φωτογραφιών:epiruspost

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαγόρι τάφος κοσμήματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ