Επίθεση καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιράκ-Τουλάχιστον 4 νεκροί - iefimerida.gr

Επίθεση καμικάζι σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Ιράκ-Τουλάχιστον 4 νεκροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Στο πρόσφατο παρελθόν, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έβαλαν στο στόχαστρο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Ενοπλοι ανατίναξαν μια δεξαμενή πετρελαίου κοντά στο Κιρκούκ

Μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ και πυροδότησε εκρηκτικά ανατινάζοντας μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή, στον πετρελαϊκό σταθμό Μπάι Χάσαν, που απέχει 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ, είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα από τη δεύτερη επίθεση. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται.

Πηγή φωτογραφίας: wikimedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιράκ Φυσικό Αέριο καμικάζι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ