Βραζιλία: Σύλληψη καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία το 1992 - iefimerida.gr

Βραζιλία: Σύλληψη καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία το 1992

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές της Βραζιλίας έθεσαν υπό κράτηση το Σάββατο έναν άνδρα που καταζητείται από το 1992, διότι φέρεται να διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βραζιλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αστυνομία συνέλαβε τον Νίκολα Τσέρανιτς, 47 ετών, στην πόλη Ινταϊατούμπα, περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σάου Πάουλου.

Η Interpol είχε εκδώσει επείγον σήμα για τον Τσέρανιτς. Σύμφωνα με ιστότοπό της, τον βαρύνουν κατηγορίες ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου εναντίον άμαχου πληθυσμού».

Ούτε η Ιντερπόλ, ούτε οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες σε βάρος του Τσέρανιτς. Δεν είναι εξάλλου σαφές πόσο καιρό ο άνδρας αυτός διέμενε στη Βραζιλία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο για το αίτημα έκδοσης του Τσέρανιτς που υπέβαλαν οι αρχές της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και κατόπιν άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνεργάστηκαν με βόσνιους συναδέλφους τους και την αστυνομία στο Σάου Πάουλου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Τσέρανιτς.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βοσνία βραζιλία εγκλήματα πολέμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ