Μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια -Eκκενώθηκε ξενοδοχείο - iefimerida.gr

Μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια -Eκκενώθηκε ξενοδοχείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έγιναν στάχτη στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας.

Η φωτιά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και κατευθυνόταν προς την κωμόπολη της Λίμνης.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα, ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί τελικά η Μονή Γαλατάκη.

Μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια -Eκκενώθηκε ξενοδοχείο | iefimerida.gr 0

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο και 30 στρατιώτες.

Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλη πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια -Eκκενώθηκε ξενοδοχείο | iefimerida.gr 1

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Την εξέλιξη της επιχείρησης παρακολουθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ, «Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια».

«Μέχρι τη δύση του ηλίου», πρόσθεσε ο κ.Τόσκας, «έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ