Ομπάμα: Δεν ισχύει ακριβώς ότι τρώω επτά αμύγδαλα κάθε βράδυ... - iefimerida.gr

Ομπάμα: Δεν ισχύει ακριβώς ότι τρώω επτά αμύγδαλα κάθε βράδυ...

Φωτογραφία: JOSHUA ROBERTS / POOL/EPA
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν «αστικό μύθο» είχε δημιουργήσει η γνωστή αμερικάνικη εφημερίδα «New York Times» όταν δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ τρώει μόνο «επτά ελαφρώς αλατισμένα αμύγδαλα» κάθε βράδυ ως σνακ.

«Το είπα σε έναν δημοσιογράφο ως αστείο» και εκείνος το έκανε ολόκληρη ιστορία, λέει τώρα ο Ομπάμα, καταρρίπτοντας τον μύθο της υπερβολικής αγάπης του για τον συγκεκριμένο ξηρό καρπό.

Όσοι παρακολουθούν την αμερικάνικη πολιτική σκηνή, είχαν εντυπωσιαστεί από την πειθαρχία του Ομπάμα να προσέχει τη δίαιτα του και να περιορίζεται σε μόλις 7 αμύγδαλα για βραδινό, ένα καρπό που κατά τα άλλα είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και γεμάτος απαραίτητα διατροφικά στοιχεία.

Το εν λόγω άρθρο τόνιζε χαρακτηριστικά: «Όταν πέσει το σκοτάδι, ο Πρόεδρος Ομπάμα περνά ώρες μόνος του, χρόνος απαραίτητος όπως λέει ο ίδιος για να σκεφτεί με ηρεμία και να γράψει, έχοντας δίπλα του για σνακ, ακριβώς 7 αμύγδαλα».

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος σε μια συνέντευξη του την περασμένη Πέμπτη, αν και έχει όντως μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αμύγδαλα, χρειάζεται πολύ περισσότερα από μια χούφτα αμύγδαλα για να τραφεί.

«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα του παράξενου τρόπου με τον οποίον λειτουργεί ο Τύπος» είπε ο Ομπάμα σαρκαστικά.

«Μια νύκτα μάλιστα, με πείραζαν η Μισέλ και ο Σαμ Κας (Σεφ του Λευκού Οίκου), σχετικά με το πόσο πειθαρχημένο με παρουσίαζαν τα ΜΜΕ, ενθυμούμενοι τις αντιδράσεις μου όταν δεν είχα τα πατατάκια ή το κομμάτι κέικ που ήθελα», αποκάλυψε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, ο Ομπάμα έχει μια μεγάλη αγάπη στο πρόχειρο φαγητό (junk food), αλλά λόγω και των παιδιών του, προσπαθεί να ενθαρρύνει τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, παρ όλο που η μεγάλη του αγάπη εξακολουθεί να είναι τα τσιπ τορτίγιας, συνοδευόμενα από γουακαμόλε.

Ο Ομπάμα ωστόσο πρόσθεσε στη συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ