Φεστιβάλ Αθηνών: «2666», μία ιδιαίτερη παράσταση 10 ωρών - iefimerida.gr

Φεστιβάλ Αθηνών: «2666», μία ιδιαίτερη παράσταση 10 ωρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία παράσταση που ξεχώρισε στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώνεται αυτό το σαββατοκύριακο το ξένο θέατρο στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Πρόκειται για το 2666, το εμβληματικό μυθιστόρημα του Ρομπέρτο Μπολάνιο, που μεταφέρεται στο θέατρο από τον νεαρό Γάλλο σκηνοθέτη Ζουλιέν Γκοσλέν και προκαλεί τα όρια της πραγματικότητας.

Το κοινό καλείται να ζήσει μία ιδιαίτερη παράσταση 10 ωρών, σε δύο μέρη (α’ μέρος το Σάββατο-διάρκεια 4,5 ώρες, β’ μέρος την Κυριακή-διάρκεια 5,5 ώρες), με έντονη δράση και προβληματισμούς για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Στα πέντε μέρη της ιστορίας, μεταξύ άλλων, μια παρέα θεωρητικών της λογοτεχνίας αναζητούν έναν μυστηριώδη συγγραφέα, έναν καθηγητή στα πρόθυρα της τρέλας, έναν σαστισμένο Αμερικανό δημοσιογράφο. Χαμένοι αστυνομικοί, φόνοι, έρωτας, βία και trafficking συνθέτουν τον καμβά του έργου, μέσα από τον οποίο αναδύεται μια κουρασμένη Ευρώπη του μέλλοντος και μια διεφθαρμένη Αμερική.

Η παράσταση είναι στα γαλλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Julien Gosselin
Σκηνικά: Hubert Colas
Βοηθός σκηνογράφου: Frédéric Viénot
Μουσική: Guillaume Bachelé, Rémi Alexandre
Σχεδιασμός φωτισμών: Nicolas Joubert
Δημιουργία-Σκηνοθεσία βίντεο: Jérémie Bernaert, Pierre Martin
Δημιουργία-Διεύθυνση ήχου: Julien Feryn
Κοστούμια: Caroline Tavernier
Βοηθός ενδυματολόγου: Angélique Legrand
Γενικός συντονισμός: Antoine Guilloux
Stage manager: Simon Haratyk

Με τους:
Rémi Alexandre, Guillaume Bachelé, AdamaDiop, Joseph Drouet, Denis Eyriey, Antoine Ferron, Noémie Gantier, Carine Goron, Alexandre Lecroc, Frédéric Leidgens, Caroline Mounier, Victoria Quesnel, Tiphaine Raffier

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φεστιβάλ αθηνών 2666
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ