Κατρούγκαλος: Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στα εργασιακά

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά, καθώς «αποτελούν θέμα ταυτότητας για εμάς», τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στην «Επένδυση», ο υπουργός Εργασίας εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης σε αυτό το «καυτό» θέμα, ενόψει της δεύτερης αξιολόγησης. Αν και αναγνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση θα είναι σκληρή, δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα συμβεί ότι και με τις συντάξεις «όταν απομονώσαμε το ΔΝΤ το οποίο αντιδρούσε μέχρι τέλος και βεβαίως έχασε, ως προς τη μικρή αύξηση των εισφορών που προτείναμε για να μη μειωθούν κατά 30% όλες οι επικουρικές».

Για μία ακόμη φορά, ο κ. Κατρούγκαλος απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και χακτήρισε «ιδεοληπτική» την εμμονή του Ταμείου στις απολύσεις και τις απεργίες. Ακόμη ανέφερε ότι στις βασικές διεκδικήσεις περιλαμβάνεται η επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η επανεξέταση του ζητήματος της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Τέλος για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατρούγκαλος τονίζει ότι μετά το κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο που προέκυψε από την κατάρρευση του δικομματισμού απαιτείται να ενισχυθεί ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου και να νομιμοποιηθεί μάλιστα μέσω της λαϊκής εκλογής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος εργασιακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ