Οι Ελληνες κάνουν περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα -Μεγάλη πτώση στο λιανεμπόριο - iefimerida.gr

Οι Ελληνες κάνουν περικοπές ακόμη και στα τρόφιμα -Μεγάλη πτώση στο λιανεμπόριο

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαριστική πτώση κατέγραψε ο τζίρος του λιανεμπορίου τον περασμένο Μάιο, υποχωρώντας κατά 8% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2015.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δημοσιεύει η «Καθημερινή», προκύπτει ότι ο Μάιος του 2016 ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι η μεγαλύτερη πτώση στον τζίρο, σε αξία αλλά και όγκο, παρατηρείται στις πωλήσεις καυσίμων και τροφίμων, με την υψηλή ανεργία και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, να επιδρούν αρνητικά στην κατανάλωση.

Ο κύκλος εργασιών στα πρατήρια καυσίμων υποχώρησε κατά 16,7%, στα σούπερ μάρκετ κατά 7,2%, στα καταστήματα ειδών ένδυσης- υπόδησης κατά 5,6% και στα βιβλιοχαρτοπωλεία κατά 4,7%.

Μεγάλη υποχώρηση παρουσιάζουν οι πωλήσεις και στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, μανάβικα κ.λπ.), κατά 7,4% τον Μάιο του 2016 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο υποχώρησε κατά 6,4% τον Μάιο του 2016, σε σύγκριση με τον Μάιο του 2015.

Επιπλέον, η κατηγορία καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση σε ετήσια βάση (7,1%). Αξιοσημείωτη είναι η υποχώρηση του όγκου πωλήσεων στα σούπερ μάρκετ (6,2%), τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης (6,8%) και στα μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων (6,8%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΛΣΤΑΤ λιανεμπόριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ