Το απαγορευμένο επεισόδιο Pokemon: Η νύχτα που ο Πίκατσου έστειλε εκατοντάδες παιδιά στο νοσοκομείο [βίντεο] - iefimerida.gr

Το απαγορευμένο επεισόδιο Pokemon: Η νύχτα που ο Πίκατσου έστειλε εκατοντάδες παιδιά στο νοσοκομείο [βίντεο]

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες τα Pokemon να έχουν πάρει ξανά τα... πάνω τους, ωστόσο αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα δει ότι υπάρχουν με τη μορφή κινουμένων σχεδίων από το 1996.

Πολλοί -πλέον- γνωρίζουν τα Pokemon, λίγοι ωστόσο γνωρίζουν μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή, η οποία εκτυλίχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1997.

Εκείνη την Πέμπτη προβλήθηκε στην ιαπωνική τηλεόραση το 38ο επεισόδιο της σειράς, το οποίο έμελλε να στείλει 700 παιδιά στο νοσοκομείο, μετά από εκδήλωση ανησυχητικών συμπτωμάτων, όπως σπασμοί, ερεθισμός στα μάτια, προσωρινή τύφλωση και λιποθυμίες.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο λόγος αυτής της μαζικής εκδήλωσης προβλημάτων, αποδόθηκε στην αστραπιαία και συνεχή αλλαγή του φωτός που προβλήθηκε από τις κόκκινες και μπλε λάμψεις του Πίκατσου.

Τα περισσότερα παιδιά επέστρεψαν σπίτι τους το ίδιο βράδυ, ωστόσο ένας μικρός αριθμός διαγνώστηκε με επιληψία. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, τα δελτία ειδήσεων αναμετέδωσαν τις επίμαχες σκηνές, προκαλώντας ένα δεύτερο κύμα επεισοδίων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν το κανάλι TV Tokyo να διακόψει την προβολή του προγράμματος, ζητώντας συγγνώμη, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας.

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο επεισόδιο έμεινε στην ιστορία ως Πόκεμον Σοκ, ενώ δεν προβλήθηκε ποτέ ξανά στην Ιαπωνία.

Η επίμαχη σκηνή


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ pokemon Απαγορευμένο επεισόδιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ