Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις συλλήψεις κι άλλων Τούρκων δημοσιογράφων - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις συλλήψεις κι άλλων Τούρκων δημοσιογράφων

Φωτογραφία: Loren/wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ΗΠΑ κατανοούν την ανάγκη της Τουρκίας να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης πρόσωπα που ενέχονται στο πραξικόπημα, αλλά οι συλλήψεις κι άλλων δημοσιογράφων εντάσσονται σε μια ανησυχητική τάση στη χώρα, που αποθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το θεωρούμε... μια ανησυχητική τάση στην Τουρκία, όπου επίσημοι φορείς, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί, χρησιμοποιούνται για να αποθαρρύνουν τον θεμιτό πολιτικό διάλογο», επισήμανε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης κατά 47 δημοσιογράφων, πρώην εργαζομένων της εφημερίδας Zaman, ενώ την Δευτέρα είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ