Τέλος στη λιτότητα υπόσχεται ο Oουεν Σμιθ -Ο μοναδικός αντίπαλος του Κόρμπιν για την ηγεσία των Εργατικών - iefimerida.gr

Τέλος στη λιτότητα υπόσχεται ο Oουεν Σμιθ -Ο μοναδικός αντίπαλος του Κόρμπιν για την ηγεσία των Εργατικών

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Εργατικών, Όουεν Σμιθ υποσχέθηκε ότι θα βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του μανιφέστου του, 20 σημείων, την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει την αριστερή πτέρυγα των Εργατικών.

Ο Σμιθ δεσμεύτηκε για μια σειρά νέων πολιτικών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διάλυση του χαρτοφυλακίου Εργασίας και Συντάξεων, το τέλος στο πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα και την αύξηση των δαπανών για το ΕΣΥ.

Μιλώντας στο Νότιο Γιόρκσαιρ, σε ένα επιχειρηματικό πάρκο που χτίστηκε από την κυβέρνηση Μπλερ, ο Σμιθ είπε : «Είμαι αποφασισμένος η επόμενη κυβέρνηση των Εργατικών, της οποίας ελπίζω να ηγηθώ, να βάλει ένα τέλος στη λιτότητα. Θα δώσουμε μια άρρηκτη υπόσχεση στο βρετανικό λαό και θα του εγγυηθούμε ένα καλύτερο μέλλον».

Οι υποσχέσεις του Σμιθ έρχονται σε μια στιγμή που οι υποστηρικτές του Τζέρεμι Κόρμπιν, νυν αρχηγού του κόμματος και μοναδικού αντιπάλου του, εντείνουν την κριτική τους έναντι του Σμιθ ότι είναι «Μπλερικός», προσπαθώντας έτσι να τον κατατάξουν στη δεξιά, εκσυγχρονιστική πτέρυγα των Εργατικών.

Οι δεσμεύσεις του Σμιθ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα «φιλολαϊκών» και κοινωνικών πολιτικών, όπως ο προοδευτικός φόρος εισοδήματος, οι μισθοί των ΔΥ, η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, η επαναφορά του φόρου κληρονομιάς και ο τερματισμός των φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις.

Η ομιλία του ωστόσο επισκιάστηκε από ένα «σεξιστικό», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, σχόλιο του για την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι, το οποίο και προκάλεσε, αργότερα, τη συγνώμη του, μέσω ενός εκπροσώπου του.

Ο Σμιθ είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του ότι, «με στεναχωρεί που οι Εργατικοί δεν έχουν ακόμη τη δύναμη και τη ζωτικότητα να ρίξουν την Μέι κάτω από τα τακούνια της».

Ο εκπρόσωπος του Σμιθ δικαιολόγησε αυτή την αναφορά υποστηρίζοντας ότι «ήταν εκτός κειμένου και ότι ίσως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή λέξεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ