ISIS: Ο βομβιστής του Ανσμπαχ είχε παρελθόν ως τζιχαντιστής -Εκανε επιθέσεις στη Συρία - iefimerida.gr

ISIS: Ο βομβιστής του Ανσμπαχ είχε παρελθόν ως τζιχαντιστής -Εκανε επιθέσεις στη Συρία

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/ Matthias Schrader
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρελθόν στην τζιχαντιστική δράση είχε ο Σύρος που πυροδότησε εκρηκτικά στο Ανσμπαχ της Γερμανίας, την Κυριακή.

Αυτό αναφέρει το επίσημο εβδομαδιαίο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους, al Nabaa. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας, που έκανε την επίθεση έξω από μουσικό φεστιβάλ, είχε καταγωγή από το Χαλέπι και από νωρίς εντάχθηκε στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Στην αρχή και για πολλούς μήνες πολέμησε με τις δυνάμεις του ISIS στο Ιράκ. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Συρία, όπου κράτησε χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης.

Οταν ξέσπασε ο εμφλιος το 2011, συγκρότησε έναν ένοπλο πυρήνα με φίλους του και μαζί έκαναν επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ πολέμησε στο πλευρό πολλών οργανώσεων ανταρτών προτού ενταχθεί στις τάξεις του Μετώπου Αλ Νόσρα.

Τραυματίστηκε στο Χαλέπι και εγκατέλειψε την χώρα για να νοσηλευτεί στην Ευρώπη. Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι μετά από το κάλεσμα του ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, προς τους τζιχαντιστές να πολεμήσουν τους «σταυροφόρους» στις δικές τους χώρες, ο Σύρος άρχισε να σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση στη Γερμανία.

Το περιοδικό αναφέρει ότι πριν καν την επίθεση στο Ανσμπαχ, ο άνδρας κατέγραψε σε βίντεο τις προθέσεις του υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ψυχικά διαταραγμένος. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο 27χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ είχε απορριφθεί η αίτησή του για άσυλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανσμπαχ ισλαμικό κράτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ