Ποτάμι: Μετά το σουαρέ για το Σύνταγμα, σήμερα είχαμε νέα φιέστα - iefimerida.gr

Ποτάμι: Μετά το σουαρέ για το Σύνταγμα, σήμερα είχαμε νέα φιέστα

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού την Τετάρτη στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού σημειώνει:

«Ο Πρωθυπουργός μπορεί να εμφανίζεται όλο και λιγότερο στις συζητήσεις στην αίθουσα της ολομέλειας τελευταία, αλλά έχει αυξήσει τις εμφανίσεις του στους προαύλιους χώρους.

Μετά το προχθεσινό σουαρέ στον κήπο με τις περί συνταγματικής αναθεώρησης ανακοινώσεις, σήμερα είχαμε νέα φιέστα με ανακοινώσεις για το κοινωνικό κράτος.

Εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας την ανάσχεση της ανεργίας μέσα από την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων για ανέργους. Θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι οι άνεργοι αναζητούν δουλειά – όχι καλύτερες σχέσεις με το ταμείο ανεργίας.

Οι άνεργοι ελπίζουν το 2017 να δουλεύουν και δεν δελεάζονται από την προοπτική να εξακολουθούν μέχρι τότε να είναι άνεργοι ώστε να απολαύσουν τα δωρεάν εισιτήρια που τους υποσχέθηκε εν μέσω θέρους ο κ.Τσίπρας.

Μόνο κοινωνική αναλγησία μπορεί να χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου έκοψε το ΕΚΑΣ σε 160,000 συνταξιούχους, να καυχηθεί για την ασφαλιστική της μεταρρύθμιση. Προφανώς εννοεί ότι θα πρέπει να περιμένουμε την περικοπή και των επικουρικών από τον Σεπτέμβρη.

Ας μην καυχιέται, επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ότι μόνο με τον ΑΜΚΑ θα έχουν όλοι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας: Πρόσβαση υπάρχει και σήμερα, αλλά εκείνο που δεν λέει η κυβέρνηση είναι ότι και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη από 10% ως 25%.

Όσο για τον ΕΟΠΥΥ, το μόνο που δεν είπε είναι πότε σκοπεύει να πληρώσει όσους περιμένουν εδώ και μήνες. Μάλλον θα περιμένουν να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των φακέλων που ανακοίνωσε.

Όσο για τις νέες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τις ακούμε με ενδιαφέρον. Εν τω μεταξύ, τι έχει να πει η κυβέρνηση για όσους ήδη σήμερα απολύονται κατά εκατοντάδες; Ή οι κόκκινες γραμμές θα ισχύσουν αφού θα έχει απολυθεί κι ο τελευταίος εργαζόμενος;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Πολίτικη ποτάμι Τσίπρας Άνεργοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ