Γάλλος δήμαρχος στον Ολάντ: Χτυπήστε, επιτέλους, τη γάγγραινα του ισλαμισμού - iefimerida.gr

Γάλλος δήμαρχος στον Ολάντ: Χτυπήστε, επιτέλους, τη γάγγραινα του ισλαμισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρώην κομμουνιστής δήμαρχος επί 24 χρόνια της πόλης Βενισιέ, και για ένα διάστημα βουλευτής, ο Αντρέ Γκερέν, απηύθυνε ανοιχτή επιστολή στον Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά την σφαγή ιερέα στο χωριό Saint-Etienne-du-Rouvray.


Στην επιστολή του καλεί τον γάλλο πρόεδρο να χτυπήσει «χωρίς προηγούμενο την ισλαμική γάγγραινα» και δηλώνει πεπεισμένος ότι πρέπει «να περάσουμε σε ένα άλλο στάδιο για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατική τάξη και για να ξαναδώσουμε στο κράτος την ισχύ και την νομιμότητά του».
«Η Γαλλία πάσχει από την γάγγραινα του ισλαμισμού και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χάσαμε ολόκληρα εδάφη στη δημοκρατία μας», γράφει, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Από τη δεκαετία του 1990, γράφει ο Γκερέν, «μια πραγματική ιδεολογία ρήξης και μίσους εναντίον της Γαλλίας αναπτύχθηκε, σαπίζοντας τα μυαλά των παιδιών μας και τη ζωή στις συνοικίες μας. Μπήκε στα κεφάλια σαν ιδεολογικός ιός, εθνοτικός, αντισημητικός, συνωμοσιολογικός, αντι-γαλλικός και εναντίον των λευκών και συνέχισε να εξαπλώνει παντού το μίσος για τη Γαλλία.
Οταν τα κοινωνικά γκέτο γίνονται εθνικά γκέτο, το συμπέρασμα είναι ένα: η συνοικία δεν είναι πλέον λευκή, μαύρη, μιγάς, είναι ο εθνοτισμός που κυριαρχεί και ο νόμος της σαρία που γίνεται κανόνας στο δημόσιο χώρο
», αναφέρει.
Για τον κ. Γκερέν, «ορισμένα από τα παιδιά μας δεν θεωρούν ότι είναι Γάλλοι. Είναι πριν απ'όλα μουσουλμάνοι. Το λένε με περηφάνεια και μας ενσταλάζουν έναν λόγο προκατασκευασμένο και δηλητηριασμένο που τους έχουν μάθει».
Ο Γκερέν επαναλαμβάνει ότι αισθάνεται πάντα «κομμουνιστής και δημοκράτης» και καλεί Δεξιά και Αριστερά «να κάνουν μια κοινή διάγνωση και να ορίσουν τον εσωτερικό εχθρό».
Για να αγωνιστεί η Γαλλία εναντίον αυτής της πραγματικότητας «που έκανε κύστη στην κοινωνία μας εδώ και πολλές δεκαετίες», ο Γκερέν προτείνει «μια μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού για την ασφάλεια», την δημιουργία μιας υποχρεωτικής θητείας πολιτών, την αναχαίτιση των πιθανών τρομοκρατών, τον επανακαθορισμό των εθνικών συνόρων και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Ο Γκερέν είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν εναντίον του μουσουλμανικού ενδύματος σε δημόσιο χώρο και στην ανοιχτή επιστολή του στον Ολάντ απαιτεί την εφαρμογή αυτού του νόμου.
Σε συνέντευξή του, ο Γκερέν επιτέθηκε στον γάλλο πρόεδρο
«Ας σταματήσουμε αυτό το παραμύθι με τον μοναχικό λύκο. Αυτά είναι βλακείες. Εδώ υπάρχει έδαφος. Ολοι αυτοί οι ριζοσπαστικοποιημένοι νεαροί τρέφονται στο έδαφός τους. Η σαλαφιστική ιδεολογία κάνει ανυπολόγιστη ζημιά, ο νόμος της σαρία είναι κυρίαρχος. Και ακολουθούν, διδαχή, αγοραφοβία, ομοφοβία, πίεση κατά των μικτών γάμων, σεξισμός, αντισημητισμός. Χωρίς να ξεχνάμε τον ρατσισμό εναντίον των λευκών και εναντίον της Γαλλίας που είναι ταμπού για τους πολιτικούς. Γιατί αφήνουμε αυτό το ερώτημα στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο;», δήλωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ