Δεν μπαίνουν πρόστιμα σε Πορτογαλία και Ισπανία λόγω... Brexit - iefimerida.gr

Δεν μπαίνουν πρόστιμα σε Πορτογαλία και Ισπανία λόγω... Brexit

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ακύρωση των προστίμων σε Ισπανία και Πορτογαλία για τις αποκλίσεις σε ό,τι αφορά τα ελλείμματα αποφάσισε το Κολέγιο των Επιτρόπων.

«Οι 28 επίτροποι της Ε.Ε. αποφάσισαν σήμερα την ακύρωση των προστίμων προς τις δύο αυτές χώρες», ανακοίνωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επιπλέον αποφασίστηκε πάγωμα μέρους των κοινοτικών επιδοτήσεων αλλά και περαιτέρω παράταση για συμμόρφωση των δημοσιονομικών τους μεγεθών εντός ευρωπαϊκών ορίων, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για Ισπανία και Πορτογαλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αναστολή μέρους των κοινοτικών επιδοτήσεων για το 2017, τόσο για την Ισπανία, όσο και για την Πορτογαλία, για την παραβίαση των κανονισμών για το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Παράλληλα, ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε να δοθεί διορία ενός χρόνου στην Πορτογαλία για να μειώσει το έλλειμμα εντός των προβλεπόμενων ορίων. Η Ισπανία θα λάβει δύο ακόμα χρόνια περιθώριο για να επιτύχει το στόχο για το έλλειμμα.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων τα οποία θα έφταναν το 0,2% του ΑΕΠ κάθε κράτους , αλλά επέλεξε την επιείκεια μετά το κλίμα δυσαρέσκειας προς τις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πορτογαλία Ισπανία ελλείμματα πάγωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ