Βομβιστική επίθεση του ISIS με παγιδευμένο φορτηγό στη Συρία -44 νεκροί και 170 τραυματίες - iefimerida.gr

Βομβιστική επίθεση του ISIS με παγιδευμένο φορτηγό στη Συρία -44 νεκροί και 170 τραυματίες

Φωτογραφία: twitter:@Pieterjan95
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με μεγάλο φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά πραγματοποιήθηκε στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βόρεια Συρία.

Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 44 άνθρωποι, ενώ οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί άλλοι 170, όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η κρατική κυβέρνηση της Συρίας, η πόλη Καμισλί κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ωστόσο εκεί υπάρχουν σημαντικές συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες ελέγχουν και το αεροδρόμιο της πόλης.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι η βασική δύναμη που αντιμάχεται το Ισλαμικό Κράτος στη Βόρεια Συρία και η επίθεση αυτή έρχεται έπειτα από την κουρδική αντεπίθεση, με την υποστήριξη αμερικανικών δυνάμεων, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Μαντζίμπ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η βομβιστική επίθεση είχε στόχο το κεντρικό κτίριο της τοπικής κουρδικής αστυνομίας και διπλανό κυβερνητικό κτίριο.

«Δύο μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη δυτική πλευρά της πόλης Καμισλί την οποία ελέγχουν κούρδοι μαχητές», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κοντά στο αρμόδιο όργανο για την Άμυνα της αυτόνομης διοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι, εντός μιας περιοχής στην οποία βρίσκονται πολλά οργανισμοί, --κυρίως ασφαλείας-- της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί "αυτόνομη διοίκηση".

Ο στρατός και οι δυνάμεις που τον υποστηρίζουν ελέγχουν το αεροδρόμιο και ορισμένες συνοικίες του Καμισλί. Η υπόλοιπη επαρχία Χασάκα είναι στα χέρια των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού ((YPG, της κύριας κουρδικής στρατιωτικής δύναμης) που ανακοίνωσαν τον Μάρτιο τη δημιουργία "αυτόνομης" ζώνης στη βόρεια και τη βορειοανατολική Συρία.

Οι κούρδοι μαχητές είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και κατήγαγαν αρκετές νίκες στη βόρεια και στην ανατολική Συρία αλλά οι τζιχαντιστές απάντησαν με σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας.

Περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου στη Συρία τον Μάρτιο του 2011.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία επίθεση isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ