Γαλλία: Αστυνομικοί κοροϊδεύουν και σπρώχνουν γυναίκα πρόσφυγα [βίντεο] - iefimerida.gr

Γαλλία: Αστυνομικοί κοροϊδεύουν και σπρώχνουν γυναίκα πρόσφυγα [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Al Jazeera/YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν αστυνομικός στη Γαλλία καταγράφηκε σε βίντεο να κοροϊδεύει μία πρόσφυγα που ήθελε να πάρει τα υπάρχοντά της από έναν καταυλισμό προσφύγων στο Παρίσι πριν αυτός εκκενωθεί.

Το περιστατικό συνέβη όταν βαριά οπλισμένοι αστυνομικό διέλυαν ένα μεγάλο καταυλισμό στην γαλλική πρωτεύουσα στον οποίο ζούσαν περίπου 1.400 πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν την ευκαιρία να μαζέψουν όσα τους ανήκαν.

Στο βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος, πιθανότατα στις 22 Ιουλίου, μία γυναίκα που ήθελε να γυρίσει στον καταυλισμό να πάρει τα πράγματά της σπρώχνεται με βία από έναν χωροφύλακα που της λέει «Εγώ δίνω εντολές εδώ. Φύγε».

Ενώ η γυναίκα σε απελπισμένη κατάσταση δείχνει τα χαρτιά της σε μία γυναίκα αστυνομικό, ένας άλλο χωροφύλακας φαίνεται να την κοροϊδεύει, να γελάει και να λέει στους συναδέλφους του: «Δεν υπάρχει ούτε ένα δάκρυ στο πρόσωπό της. Ούτε ένα δάκρυ».

Το περιστατικό της Παρασκευής αποτελούσε την 26η φορά που η αστυνομία προσπαθεί να εκκενώσει καταυλισμούς προσφύγων στο Παρίσι μόνο τον τελευταίο χρόνο.

Όσον αφορά στον συγκεκριμένο καταυλισμό αυτός αποτελούνταν κυρίως απο άντρες από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Ερυθραία σύμφωνα με το AFP. Οι περισσότεροι από αυτούς μεταφέρθηκαν σε μόνιμους καταυλισμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ