Σύγκλητος ΑΠΘ για No Border: Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύγκλητος ΑΠΘ για No Border: Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακοίνωση εξέδωσε η σύγκλητος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης λίγες μόνο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της κατασκήνωσης που πραγματοποιούσε στους χώρους του η οργάνωση «No Βorder».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει πως οι διοργανωτές αποφάσισαν μόνοι τους ποιους χώρους ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και επέβαλαν διά της βίας τη θέλησή τους στο αυτοδιοίκητο πανεπιστήμιο και επικρίνει την πολιτεία ότι άφησε «το πανεπιστήμιο μόνο του».

«Με αξιοσημείωτη οργάνωση δημιούργησαν μια ελεύθερη κατασκήνωση με μαγείρεμα φαγητού, συναυλίες και εκδηλώσεις, μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία για διαδηλώσεις, αλλά και ελλιπέστατες αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής. Φεύγοντας καθάρισαν τα κτίρια από σκουπίδια, άφησαν όμως πίσω τους τα ίχνη των επιλογών τους: σπασμένες πόρτες, τοίχοι γεμάτοι συνθήματα, κατεστραμμένο πράσινο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συγκλήτου.

Σύγκλητος ΑΠΘ για No Border: Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Το ΑΠΘ δήλωσε με σαφήνεια την απόφασή του, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου Πανεπιστημίου, ότι η διοργάνωση αυτή «δεν έχει ούτε την άδεια, ούτε την ανοχή του και παρεμποδίζει τη λειτουργία του. Το Πανεπιστήμιό μας υποστηρίζει σθεναρά την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδέκτης κάθε αυθαίρετης, παραβατικής έως και παράνομης δράσης».

Παράλληλα επισημαίνει πως εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας, θα εναντιώνεται σε κάθε αυθαίρετη δράση και εντείνοντας τις προσπάθειες για τη συνεχή βελτίωση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών λειτουργιών του Ιδρύματος.

Σύγκλητος ΑΠΘ για No Border: Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τέλος, καλεί ακόμη πιο επιτακτικά τις αρμόδιες αρχές «να εγκύψουν στα χρονίζοντα προβλήματα παραβατικότητας, και ιδιαίτερα στη διακίνηση ναρκωτικών, στην Πανεπιστημιούπολη και να τα αντιμετωπίσουν με τρόπο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία και το κύρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πανεπιστημίου».

Σύγκλητος ΑΠΘ για No Border: Η πολιτεία άφησε το πανεπιστήμιο μόνο του [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Πηγή Φωτό: intimenews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ