«Πανηγυρίζει» το Μαξίμου για την ψηφοφορία: Ούτε το 1/3 των ψήφων -Καλή προσγείωση στην πραγματικότητα - iefimerida.gr

«Πανηγυρίζει» το Μαξίμου για την ψηφοφορία: Ούτε το 1/3 των ψήφων -Καλή προσγείωση στην πραγματικότητα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειρωνικό ύφος σχολίασαν κυβερνητικές πηγές το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν ότι «η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους» και πρόσθεταν «Περιμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την Απλή Αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την καταψήφιση της πρότασης «κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού».

Σημειώνοντας ότι η πρόταση δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ακόμη ότι με αυτόν τον τρόπο «κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την χώρα" ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"».

«Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά», κατέληγαν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψηφοφορία εξεταστική επιτροπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ