Ολάντ: Θέλουν να μας διχάσουν -Πιο σοβαρή από ποτέ η απειλή των τζιχαντιστών στην Ευρώπη - iefimerida.gr

Ολάντ: Θέλουν να μας διχάσουν -Πιο σοβαρή από ποτέ η απειλή των τζιχαντιστών στην Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απευθυνόμενος προς τον Γαλλικό λαό, από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος Ολάντ έκανε λόγο, μετά και τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο της Ρουέν, για «μια ασυγχώρητη πράξη» που αποτελεί «μια νέα δοκιμασία για το έθνος».

«Η δημοκρατία μας είναι ο στόχος, θα είναι ασπίδα μας», είπε Ολάντ.

«Οι Καθολικοί της Γαλλίας και ο κόσμος ολόκληρος τραυματίστηκαν. Επιτεθήκαν σε μια εκκλησία, σκότωσαν έναν ιερέα, βεβήλωσαν τη Δημοκρατία, έσπειραν τον τρόμο. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας χωρίσουν, να μας φέρουν αντιμέτωπους, να μας διχάσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε επίσης πως «η απειλή που θέτουν οι ισλαμιστές μαχητές στη Γαλλία και την Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ τόσο σοβαρή όσο σήμερα».

Σε απάντηση προς τον Νικολά Σαρκοζί και την Μαρίν Λεπέν, ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες του κράτους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του φανατισμού «δεν θα πρεπει να παρεκκλίνουν από το Σύνταγμα».

«Ο περιορισμός των ελευθεριών μας, η παραίτηση από τους συνταγματικούς μας κανόνες, δεν θα παρείχαν καμια αποτελεσματικότητα και θα αποδυνάμωναν τις πολύτιμες αξίες του έθνους μας».

Ο κ. Ολαντ επανέλαβε, επίσης, ότι «η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο». "Ένας πόλεμος έξω από τη Συρία και το Ιράκ. Ένας πόλεμος από τζιχαντιστές, εξτρεμιστές και τρομοκράτες».

«Μπροστά σε αυτή την απειλή, που δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη στην Γαλλία και την Ευρώπη, η κυβέρνηση είναι απολύτως αποφασισμένη να (συντρίψει) την τρομοκρατία», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

«Σας χρωστάω την αλήθεια: ο πόλεμος αυτός θα είναι μακρύς και η ενότητά μας είναι που θα μας κάνει δυνατούς. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο ...» κατέληξε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Πράγα, που θα πραγματοποιούσε την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ