Ο Στουρνάρας σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Δραγασάκης - iefimerida.gr

Ο Στουρνάρας σήκωσε το «γάντι» που έριξε ο Δραγασάκης

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Έντονη αντίδραση προκάλεσαν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όσα είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βουλή σχετικά με το πώς πληρώθηκε πέρυσι η δόση του ΔΝΤ στο παρά πέντε και αποφεύχθηκε η χρεοκοπία.

Πηγές της ΤτΕ διαψεύδουν κατ' αρχάς ότι ο Γ. Στουρνάρας έριξε την ιδέα να μαζευτούν τα αποθεματικά των Ταμείων τονίζοντας ότι "ο Διοικητής της ΤτΕ ουδέποτε εισηγήθηκε χρήση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων για να πληρωθεί η δόση".

Αντίδραση προκάλεσε, όμως και η αναφορά του Γ. Δραγασάκη περί μυστικού λογαριασμού από τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ. "Ο λογαριασμός ήταν και είναι λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου και όχι της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο Διοικητής εισηγήθηκε απλώς τη χρήση αυτού του λογαριασμού" σημειώνουν οι ίδιες πηγές, καρφώνοντας όσους διαπραγματεύονταν πέρσι με τους Θεσμούς έχοντας άγνοια βασικών παραμέτρων και λεπτομερειών του "παιχνιδιού".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ