Σφυροκόπημα αρχηγών για το Ρlan Χ Βαρουφάκη - iefimerida.gr

Σφυροκόπημα αρχηγών για το Ρlan Χ Βαρουφάκη

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπολύουν σήμερα επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, για την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για το plan x του Γιάνη Βαρουφάκη.

Γεννηματά: Έχετε υπογράψει συνθηκολόγηση ηττημένου

Βολές κατά της κυβέρνησης ότι έχει υπογράψει συνθηκολόγηση ηττημένου και όχι μόνο δεν προστατεύει τους πιο αδύναμους αντίθετα δημιουργεί όλο και περισσότερους φτωχούς εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξεταστική επιτροπή.

«Κάθε απόπειρα κουκουλώματος, συγκάλυψης είναι βούτυρο στο ψωμί του αντιδημοκρατικού λαϊκισμού και της ακροδεξιάς δημαγωγίας που απειλούν να βάλουν τέλος στις δυτικές δημοκρατίες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα. Εδώ λοιπόν θα κριθούμε όλοι μας. Αν φοβόμαστε το φως» είπε η κ. Γεννηματά.

Υποστήριξε ότι για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι είχε δώσει εντολή για την επεξεργασία εναλλακτικού σχεδίου. Πλήρης ανάληψη της ευθύνης από τον πρωθυπουργό. «Έτσι γίνονται οι εναλλακτικοί σχεδιασμοί; Εν κρυπτώ; Και με ποιους; Με φίλους, μη θεσμικούς; Και αφού δώσατε την εντολή, θα καταθέσετε το σχέδιο όπως διαμορφώθηκε;» διερωτήθηκε.

«Θεωρώ αδιανόητο η Εξεταστική Επιτροπή να μην επεκταθεί και στη διερεύνηση όλων των οικονομικών επιλογών από το 2001 μέχρι σήμερα όπως αναλυτικά αναφερόμαστε στην πρόταση μας» είπε.

Επιτέθηκε και στη Ν.Δ. «με τα Ζάππεια, ο ΣΥΡΙΖΑ με την Θεσσαλονίκη, εξαπάτησαν τους πολίτες, λαΐκισαν, έδωσαν ψεύτικες υποσχέσεις, προκειμένου να φθάσουν στην εξουσία».

Κάλεσε τέλος Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράψουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για εξεταστική επιτροπή που θα εξετάσει τα πάντα για τους πάντες.

Λεβέντης: Δεν είμαι δεκανίκι του Τσίπρα

«Δεν είμαι δεκανίκι του κ. Τσίπρα, ούτε κανενός», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για τη στάση του κόμματος του, τόσο για τον εκλογικό νόμο τον οποίο στήριξε, όσο και στη πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή της ΝΔ την οποία απορρίπτει.

«Δεν πήρα τίποτα από τον κ. Τσίπρα. Εκείνος παραιτήθηκε από το μπόνους των 50 εδρών και εγώ έκανα το χρέος μου σε κάτι που πίστευα εδώ και 35 χρόνια. Άλλοι ίσως πήραν κάτι από τον κ. Μητσοτάκη και η ιστορία θα τους κρίνει», είπε και πρόσθεσε: «Η χώρα πτώχευσε από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και όχι από κυβερνήσεις συνεργασίας, ήταν ευκαιρία λοιπόν η χώρα να γυρίσει σελίδα».

Ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε εκ νέου στη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, για την άρνησή της να στηρίξει την απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για εγκληματική στάση για την οποία θα έχει βαρύτατη τιμωρία από τον λαό.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του συντάγματος, εξέφρασε αντιρρήσεις σε ορισμένες προτάσεις. Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η εκλογή του από το λαό θα πολώσει και θα διχάσει την κοινωνία και πρότεινε αντί για 180 ψήφους που προβλέπει το σύνταγμα για την τρίτη ψηφοφορία ανάδειξης Προέδρου, να μειωθεί ο αριθμός των ψήφων στους 160.

Επίσης, διαφώνησε με την πρόταση να αποκλείεται η ανάθεση της πρωθυπουργίας σε εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες, ενώ για τα δημοψηφίσματα επεσήμανε ότι δεν πρέπει να καταφεύγουμε σ’ αυτά συχνά, γιατί θα οδηγούν σε διχασμό.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης, στη συνάντηση που θα έχει το επόμενο διάστημα με τον Πρωθυπουργό, θα του εκφράσει την άποψή του, «να μην «πολυπειράξει» το Σύνταγμα, γιατί «δεν πάσχουμε από έλλειψη Συντάγματος αλλά από την εφαρμογή του».

Τέλος, απέρριψε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι αν ο πρόεδρός της είχε αληθινή διάθεση να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες για όλη τη κρίση, τότε θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την περίοδο των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου.

Κουτσούμπας: Με εξεταστικές δεν λύνεται το πολιτικό πρόβλημα

Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τους ότι κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό από τα πραγματικά του προβλήματα.

«Χτες ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια υποτιθέμενη "νέα μεταπολίτευση με νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα", κοροϊδεύοντας ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίζει το ίδιο παιχνίδι, προσδοκώντας σε μια νέα δικομματική κοκορομαχία από τα παλιά», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακόμη υποστήριξε ότι και οι σημερινοί και οι χθεσινοί συγκυβερνώντες «βάζουν ψεύτικα διλήμματα, εκβιαστικά διλήμματα, εκφοβιστικά διλήμματα, χωρίς να θίγουν στο ελάχιστο όλους αυτούς που φταίνε πραγματικά για την κρίση, την κατάντια της χώρας, την ανεργία, τη φτώχεια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια, το κεφάλαιο».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μόνο με κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που στήριξαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, «μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκτηση των τεράστιων οικονομικών απωλειών και των εισοδημάτων που είχε ο λαός».

«Είστε όλοι σας τελικά μια μεγάλη απάτη», είπε και εξήγησε γιατί το κόμμα του δηλώνει «παρών» στην ψηφοφορία λέγοντας: «Το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, με βασική ευθύνη του πολιτικού προσωπικού που μέχρι σήμερα έχει κυβερνήσει, είτε με πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, είτε με Παπαδήμο, είτε με Σαμαρά, είτε με Τσίπρα, δεν λύνεται με εξεταστικές επιτροπές. Πολιτική πρέπει να είναι η καταδίκη, αφού πολιτικές ήταν οι αποφάσεις. Γι’ αυτό το βασικό και κύριο πρόβλημα δεν λύνεται με εξεταστικές».

«Ο λαός ο ίδιος πρέπει να αναλάβει την τιμωρία όλων σας όσοι κυβερνήσατε ή δώσατε και δίνετε χέρι βοήθειας σε τέτοιες κυβερνήσεις αστικές, καπιταλιστικές, αντιλαϊκές. Και αργά ή γρήγορα ο λαός θα επιβάλει την τιμωρία σας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαρουφάκης αντιπολίτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ