Ο Ερντογάν έπεισε τους Τούρκους -Το 64% πιστεύει ότι πίσω από το πραξικόπημα είναι ο Γκιουλέν - iefimerida.gr

Ο Ερντογάν έπεισε τους Τούρκους -Το 64% πιστεύει ότι πίσω από το πραξικόπημα είναι ο Γκιουλέν

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ EPA/ FGULEN.COM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επίσημη κυβερνητική γραμμή, για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, πιστεύει και η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων θεωρούν ότι πίσω από την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο κληρικός που ζει στις ΗΠΑ και ζητά την έκδοσή του η Αγκυρα.

Η δημοσκόπηση του Andy-Ar, την οποία δημοσίευσε το Reuters, έδειξε ότι το 64,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Γκιουλέν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το 3,8% κατηγορεί τις ΗΠΑ, το 3,6% ξένες δυνάμεις και το 2,2% τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 72,6% πιστεύει ότι άλλες χώρες υποστήριξαν τους στρατιωτικούς που έκαναν την απόπειρα να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Ακόμη το 83,9% δήλωσε ότι παρακολούθησε τις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ενώ το 65,7% απάντησε ότι οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους βγήκε στους δρόμους μετά από την έκκληση του Τούρκου προέδρου.

Σε ερώτηση για το αν επιθυμούν να εκδοθεί στην Τουρκία ο Γκιουλέν, το 81,5% απάντησε καταφατικά, ενώ το 77,7% θεωρεί ότι ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του αποτελούν απειλή για το παρόν και το μέλλον της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ