Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας - iefimerida.gr

Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αιματηρό τρόπο έληξε η ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας.

Ολα ξεκίνησαν όταν δύο δράστες, ένας εκ των οποίων σύμφωνα με μάρτυρες φορούσε ισλαμιστική ενδυμασία, εισέβαλαν γύρω στις 9:45 το πρωί τοπική ώρα στην εκκλησία με μαχαίρια και έπιασαν ομήρους πέντε ανθρώπους, στο χωριό Saint-Etienne-du Rouvray της Νορμανδίας, βόρεια της Γαλλίας: Εναν ηλικιωμένο παπά, δύο καλόγριες και δύο πιστούς. Μια άλλη καλόγρια κατόρθωσε να εγκαταλείψει το σημείο και να ζητήσει βοήθεια.

Επιτόπου έφτασε άμεση δύναμη της αστυνομίας και κλήθηκαν οι ειδικές δυνάμεις. Αμέσως πήραν θέση ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την εκκλήσια, ενώ δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο γύρω από την εκκλησία για εκρηκτικά.

Η ομηρεία έληξε δυο ώρες μετά, στις 11 τοπική ώρα, όταν οι ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τους δύο του δράστες. Κατά τη διάρκεια της ομηρείας οι δυο δράστες έσφαξαν τον 86χρονο ιερέα της εκκλησίας, κόβοντάς του το λαιμό με μαχαίρι, φωνάζοντας Αλαχού Ακμπάρ. Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας πιστός που επίσης δέχθηκε επίθεση από τους δράστες.

Επίσης, κατά πληροφορίες, συνεργός των δραστών συνελήφθη έξω από την εκκλησία.

Σύμφωνα με τη Le Point, οι δύο ένοπλοι φώναζαν «ISIS» μπαίνοντας στην εκκλησία κάτι που επιβεβαίωσε και ο Φρανσουά Ολάντ λέγοντας ότι οι δράστες είπαν ότι ανήκουν στο ΙSIS, ενώ λίγο αργότερα και το A'maq το πρακτορείο που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές ανέφερε ότι δυο στρατιώτες του ισλαμικού κράτους πραγματοποίησαν την εν λόγω επίθεση, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για το χτύπημα.

Την έρευνα για την τελευταία αυτή επίθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας, ενώ σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ η εν λόγω εκκλησία βρισκόταν σε μια λίστα με καθολικές εκκλησίες που ετοιμάζονταν τρομοκρατικά χτυπήματα, η οποία βρέθηκε στα χέρια ενός υπόπτου ως εξτρεμιστή του ΙSIS, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ βρέθηκαν αμέσως στο σημείο που σημειώθηκε η νέα αυτή σοκαριστική επίθεση.

Ολάντ: Τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Οι δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, στη Νορμανδία, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ιερέας, είναι «δύο τρομοκράτες που δήλωσαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ από τον τόπο της επίθεσης.

«Αυτοί που επλήγησαν είναι οι καθολικοί, αλλά επίσης αυτό αφορά τους Γάλλους στο σύνολό τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, καλώντας τους Γάλλους να ενωθούν απέναντι στην τρoμοκρατία και να συγκροτήσουν «ένα μέτωπο που κανείς να μην μπορεί να διαρρήξει».

Επίσης, ο Γαλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικό Κράτος με όλα τα μέσα, σεβόμενοι παράλληλα τους νόμους.

Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 0
Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 1

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι δύο δράστες μπήκαν στην εκκλησία την ώρα της λειτουργίας. Παρόντες ήταν ο υπέργηρος ιερέας και τέσσερις πιστοί, εκ των οποίων δύο καλόγριες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η Le Figaro, τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες είχε γένια και φορούσε chachia, το μικρό μάλλινο καπελάκι που φοράνε οι μουσουλμάνοι.

Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 2
Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 3

Ο χάρτης της περιοχής κοντά στην πόλη Ρουέν, στην επαρχία της Νορμανδίας.

Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 4
Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 5
Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 6
Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 7

Φωτογραφίες: Twitter /@fredveille

Περιοχή πιστών καθολικών

Η Νορμανδία, και ειδικά η περιοχή όπου έδρασαν οι ένοπλοι, είναι εξαιρετικά αφοσιωμένη στον καθολικισμό. Η μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, η Ρουέν, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Saint-Etienne-du-Rouvray, όπου έγινε το φονικό, αποκαλείται «η πόλη με τα 100 καμπαναριά».

Γαλλία: Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν ιερέα μέσα σε εκκλησία -Ενας πιστός σοβαρά τραυματίας | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Isis
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ