Έρχεται δεύτερο κύμα εφεδρείας για 19.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου - iefimerida.gr

Έρχεται δεύτερο κύμα εφεδρείας για 19.000 υπαλλήλους αορίστου χρόνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δεύτερο επεισόδιο της εργασιακής εφεδρείας θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό καθώς συνολικά 19.000 υπάλληλοι αορίσττου χρόνου που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν λάβει τις διαπιστωτικές πράξεις όλοι οι μόνιμοι υπαλληλοι που τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία με το πρώτο κύμα, αλλά ήδη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δείξει την «έξοδο» σε ακομα 19.000 δημοσίου υπαλλήλους αορίστου χρόνου.

Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των υπαλλήλων που πληρούν τα κριτήρια για να μπουν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Πρόκειται για όσους χρειάζονται το πολύ δύο χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. Υπολογίζεται ότι οι τελικές λίστες θα περιλαμβάνουν περίπου 12.000 άτομα που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από 1ης Ιανουαρίου.

Επιπλέον, άλλοι 7.000 δημόσιοι υπάλληλοι που τώρα εργάζονται σε φορείς που θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία ως πλενοάζων προσωπικό. Μάλιστα, οι σχετικές εγκύκλιοι θέτουν ασφυκτικά περιθώρια στις διοικήσεις των οργανισμών αφού προβλέπεται ότι αν δεν έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα οι αποφάσεις μεταφοράς των εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες, τότε το σύνολο του προσωπικού σε κάθε φορέα θα τεθεί σε εφεδρεία από τις αρχές του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ