Σε δόσεις η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβαλλόμενων συντάξεων και επιδομάτων - iefimerida.gr

Σε δόσεις η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβαλλόμενων συντάξεων και επιδομάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δόσεις θα γίνει η επιστροφή αχρεωστήτως καταβαλλόμενων συντάξεων και επιδομάτων σύμφωνα με την Τροπολογία του Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία ορίζει ως μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.

Στην τροπολογία προβλέπεται ότι «αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, βοηθήματα και επιδόματα που χορηγούνται μαζί με τη σύνταξη μέχρι ποσού 15.000 ευρώ παρακρατούνται από τα ποσά των συντάξεων σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι την ολοσχερή εξόφληση τους».

Ετσι το ποσό της έκαστης μηνιαίας δόσης δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει τα 50 ευρώ. Απαγόρευση την οποία εξειδικεύει αναφέροντας ότι κάθε δόση δεν μπορεί να υπερβαίνει:

  •  το 1/10 του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης για συντάξεις έως 1.000 ευρώ
  •  το 1/6 του ακαθάριστου ποσού για το μέρος της σύνταξης που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Η επίμαχη τροπολογία αναφέρει επιπλέον ότι το ανωτέρω ύψος του οφειλόμενου ποσού δηλαδή των 50 ευρώ μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών. Σε περίπτωση παύσης της καταβολής της σύνταξης πριν από την εξόφληση των οφειλομένων το υπόλοιπο ποσό εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ